Active Beauty
Tantouring: kontúrozás önbarnítóval
Szöveg: Caroline Pacholet

Szépségtrend

Tantouring: kontúrozás önbarnítóval

A legújabb szépségtrenddel rendkívül természetes hatásúvá varázsolhatjuk az arcbőrünket. Eláruljuk, hogy mire kell figyelni a technika alkalmazásánál, és hogy mitől jobb a tantouring a klasszikus kontúrozásnál.
A tökéletes kontúrozásnál különböző termékeket, mint alapozót, bronzosítót, pirosítót és highlightert „rétegezünk fel” az arcunkra. Ezzel a módszerrel optikailag harmonikussá, egyenletes hatásúvá tehetjük az arcbőrünket. Ahhoz, hogy ez kifogástalanul sikerüljön, gyakorlatra és időre van szükség, de még így is előfordulhat, hogy néha kicsit maszkhatású végeredményt kapunk. Ezért a természetesség híveinek azt ajánljuk, adjanak egy esélyt az új szépségtrendnek, a tantouringnak.

3 tudnivaló a tantouring trendről:

1. Mik a tantouring előnyei?

​A tantouringnál a kontúrokat önbarnítóval varázsoljuk az arcunkra. Ennek köszönhetően a végeredmény igazán természetes hatású lesz. Mivel ennél a technikánál nem viszünk fel az arcunkra több réteg alapozót és egyéb terméket, csupán néhány részt színezünk meg az önbarnítóval, ezért egészen friss hatású eredményt kaphatunk. Ezenkívül a tantouringnál a tökéletes végeredményhez csupán egy leheletnyi bronzosító, pirosító és highlighter szükséges.
 
Egy további előnye a tartósság. Míg a klasszikus kontúrozásnál a termékeket minden este lemossuk az arcunkról, addig a tantouring hatása akár egy egész hétig is tarthat.

2. Hogyan készítsem elő hozzá a bőrömet?

Az optimális előkészítés egy bőrradírozással kezdődik, amely során eltávolítod a bőrödről az elhalt hámdarabkákat. Ezt követően az arcbőrödnek rengeteg nedvességre van szüksége. Ezt egy – a bőrtípusodnak megfelelő – ápoló krémmel adhatod meg neki. 

Ezután pedig már el is kezdhetsz ügyeskedni az önbarnítóval.
 
Ha a tantouring kissé foltosra sikerül, akkor lélegezz mélyeket, és ne ess pánikba! Egy citromból, cukorból és kókuszolajból készült peelinggel egy szempillantás alatt orvosolhatod a problémát.


 
Egy további hasznos tipp: érdemes színezett önbarnítóval dolgoznod, mert az már eleve barna színű, és sokkal egyszerűbb vele kontúrozni, mert látod, amit csinálsz. 

3. Mi a tantouring menete?

Az optimális eredményhez a világos/közepesen világos bőrtípusúaknak két különböző terméket ajánlott használniuk: egy világos önbarnítót a decens barnaságért és egy sötétebb árnyalatot az intenzívebb kontúrokhoz. Ha természetesen sötét bőrrel rendelkezel, akkor az első termékre nem lesz szükséged.

  • Először vidd fel a világos terméket az arcodra és a nyakadra, majd hagyd hatni.
  • Ezt követően fogj egy kontúrecsetet, és kend fel vele a sötétebb önbarnítót az arccsontjaid alá oldalt, a halántékodra, az állkapcsod teljes hosszára, a hajtöveid vonala alá és az orrcimpáid tövébe.
    
    
  • Most jön az eldolgozás. Kezdőként egy sminktojással érdemes munkához látnod, mert ezzel csodálatosan egyszerű a felvitel és az eldolgozás is, amit ütögető mozdulatokkal ajánlott elvégezni. A kontúrozó profik a legszívesebben kabuki ecsettel végzik el ezt a feladatot.
  • A hatóidő letelte és az arctisztítás után a tantouring próbálkozásaid eredménye láthatóvá válik. Bőrtípustól és ápolástól függően akár egy hétig is gyönyörködhetsz a csodás kontúrokban.