Milyen fajtájú szemceruzák kaphatók?

  • Folyékony szemceruza: Ez egy tégelyben található, és egy vékony ecsettel kell felvinni. Rendkívül vékony vonalat lehet vele készíteni, használata azonban rengeteg gyakorlást igényel, továbbá sokáig tart, míg megszárad.
  • Zselés szemceruza: Ez is egy tégelyben található, és szintén egy vékony ecsettel együtt tudod megvásárolni. Kezdők számára azonban sokkal egyszerűbb a használata, illetve rövidebb idő alatt szárad meg.
  • Szemceruza stift: Ez talán az egyik legkedveltebb fajta. Rendkívül egyszerű a használata, és ez a termék másodperceken belül megszárad. A tartósság szempontjából ajánlott egy vízálló verziót választanod.
  • Kajal szemceruza: Ez több szempontból is különbözik a többi szemceruzától. A vastagabb stifttel nagyon könnyű dolgozni, azonban kevésbé alkalmas pontos vonalak készítésére. Főként akkor jó választás, ha a tusvonal később el lesz satírozva, például füstös szemsmink esetében.

Szemceruza felvitele lépésről lépésre:

  1. A tusvonal megfelelő alapozásnak köszönhetően lesz tartós, ezért a szemhéjpúder primert oszlasd el a teljes szemhéjadon.
    Mindössze a profik képesek arra, hogy egy lépésben meghúzzák a vonalat. Kezdőként sokkal egyszerűbb, ha először a felső vízvonal mentén rajzolod meg a tusvonalat. Ez legyen a lehető legvékonyabb, és közvetlenül a szempillakoszorú mellett haladjon.
  2. Ezt követi a legnehezebb lépés: az ív. Annak érdekében, hogy ne remegjen a kezed, támaszd meg egy asztalon a karodat. A szemceruza hegyét óvatosan nyomd a szemhéjadhoz, és így formáld meg az ívet. Ezután egyre nagyobb részét nyomd neki a bőrödnek, majd kösd össze az ívet a külső szemzugodnál a szempillakoszorúval.
  3. Opcionális lépés: Ha egyszerűen nem tudod elkészíteni az ívet, akkor egy ragasztószalagot vagy sebtapaszt is használhatsz segítségként. Vágj le egy kb. 1 cm-es darabot belőle, és ezt ragaszd a külső szemzugod mellé ferdén felfelé. Ez abban segít, hogy egyenes és egyenletes legyen a vonal. Ezután húzd meg az ívet a szemceruzával. Végezetül távolítsd el a tapaszt.


Szakértői tipp: Az alábbi videóból is segítségedre lesz a szemceruza profi használatában:

Szemceruzák a dm Online Shop kínálatában: