Active Beauty
Női arcborotválás: A dermaplaning
Szöveg: Theresa Haidinger

Szőrtelenítés

Női arcborotválás: A dermaplaning

Korán reggel borotválkozással indítani a napot: meglehetősen furcsa gondolat lehet a legtöbbünk számára. Azonban más országokban, például Japánban, a borotválkozás már sok nő szépségrutinjának részét képezi.

Mi az a dermaplaning?

A dermaplaningnek nevezett kozmetikai eljárás során a szakember egy speciálisan kialakított, ívelt pengével távolítja el az arcról a szőrszálakat, pihéket, valamint az elhalt hámsejteket. Az eredmény bársonyosan sima bőr – de egyéb előnyei is vannak az eljárásnak. Az arcszőröcskék leborotválása által azok nem nyelik el a fényt, ami természetes ragyogó hatást eredményez. A kezeléssel megelőzhető a pórusok eltömődése, és mivel a dermaplaning a bőrt megújulásra készteti, annak öngyógyító folyamatai is gyorsabban mennek végbe. A kezelést követően az alapozó is szépen beleolvad a bőrbe, mert egyenletesen sima arcbőrre kerül.

Az eljárás

A kezelés egy speciális dermaplaning eszközzel hajtható végre, otthon is alkalmazhatjuk. A bőrirritáció elkerülése érdekében különösen fontos, hogy tiszta, lefertőtlenített pengével történjen a borotválkozás. Első lépésként alaposan meg kell mosni az arcbőrt. A borotválkozáshoz használhatunk klasszikus borotvahabot vagy -krémet, de egy babaolaj vagy más illatanyagmentes olaj is alkalmas a bőr előkészítésére. Helyezzük a pengét az állcsontunkhoz, és szépen lassan, a szőr növekedési irányával ellentétes irányba, felfelé haladva dolgozzunk vele. Ezt követően az arcbőrt egy kímélő mosakodózselével és vízzel tisztítsuk meg. Mivel dermaplaning után a bőr különösen érzékeny, semmiképpen sem szabad ilyenkor alkoholt vagy parfümöt tartalmazó terméket használni.

Kiknek nem javallott a dermaplaning alkalmazása?

Különösen érzékeny arcbőr esetén tanácsos óvatosnak lenni. Ezenkívül akne, bőrbetegségek, napégés vagy arctetoválás esetén sem javallott az alkalmazása. Ha bizonytalan vagy abban, hogy a te bőrödnek jót tesz-e a kezelés, kérd ki egy bőrgyógyász véleményét.