Active Beauty
Milyen fürdőruha illik az alakomhoz?

Bikini kisokos

Milyen fürdőruha illik az alakomhoz?

A strandszezon elindulásával rengeteg nő áll úgy a tükör előtt vagy a boltban, hogy azt kérdezi magától: „Milyen fürdőruha illik az alakomhoz?”. Ha Te is közéjük tartozol, akkor biztosan örülni fogsz a cikkünknek, amiben erre a kérdésre adunk választ.


Milyen fürdőruha illik az alakomhoz?


A-alkat – Kicsi, kecses felsőtest, szélesebb csípő
Ez az egyik legnőiesebb testforma. Ez egyben azt is jelenti, hogy az A-alkatú nőknek számos fürdőruhafazon remekül áll, a legjobb mégis a bandeau bikini. A vízszintes vonalak ugyanis kihangsúlyozzák a kecses felsőtestet, egyensúlyt teremtve a széles csípővel.

Több tartásra van szükséged? Ebben az esetben a klasszikus merevítős bikinifelsőt javasoljuk, de egy tankini is jó választásnak bizonyul, ami a felsőtestedre helyezi a hangsúlyt. Ezekkel szemben egyáltalán nem ajánlott számodra a sima háromszög formájú, illetve vékony pántos nyakbakötős bikini, ugyanis ezektől még kisebbnek fog tűnni a felsőtested. A színeket tekintve minden feltűnő árnyalat jó választás.

A bikinialsónál viszont épp a fentiek ellenkezője igaz: minél visszafogottabb a fazon és a szín, annál jobb. Kerüld a széles, illetve oldalt kötős alsókat, ugyanis ezek csak még jobban kiemelik a csípődet. A legjobban a panty vagy a klasszikus bugyi fazon áll. Minél magasabb a lábkivágás, annál hosszabbnak fognak tűnni a lábaid.

V-alkat – Széles felsőtest, keskeny csípő és vékony lábak
Az atletikus tested kicsit maszkulin hatású, ezért a nőies formáidat ajánlott kihangsúlyoznod. Ennek legegyszerűbb módja, ha nyakbakötős bikinifelsőt viselsz, ami gyönyörű dekoltázst varázsol, miközben optikailag keskenyíti a vállaidat. A kicsi V-alkatú nőknek a háromszög bikini ideális választás. A bandeau bikinit azonban mindenféleképp kerüld, ugyanis az a vállaidat emeli ki, és tovább szélesíti a felsőtestedet.

A felsőrész alapvetően emelje ki a nőies formáidat, de közben legyen visszafogott is. A hangsúly inkább a bikinialsón legyen, ez ugyanis kiemeli a vékony derekadat, csípődet és a hosszú lábaidat. Az alsó lehet mintás, erőteljes színű, de akár masnik vagy fodrok is lehetnek rajta.

O-alkat – Keskeny vállak, nagyobb mellek, nagyobb hasacska, vékony lábak
Ha hasban kicsit erősebb vagy, akkor sem kell bánkódnod, hiszen számodra is létezik ideális fürdőruhafazon. Amennyiben nem szeretnél egyrészes fazont hordani, akkor próbálkozz a tankinivel, ami a mély kivágásával kiemeli a dekoltázsodat, de hosszabb fazonjának köszönhetően elrejti a hasadat. Ha egy sötétebb színű darabot választasz, akkor keskenyebb derekat tudsz varázsolni magadnak.

Tipp: A hipster fazonú alsók remekül kiemelik a szép, kerek popsit.

H-alkat – Vékony, egyenes testfelépítés
A modellek nagyrésze ilyen testalkattal van megáldva. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, fürdőruhavásárlás során mindig tartsd szem előtt, hogy fontos bizonyos testrészek kihangsúlyozása. Vad minták, fodrok, masnik… Ezek mind volument adnak, azaz nőiesebb formákat kölcsönöznek. A fazonok közül szinte bármelyiket hordhatod, de igazán a nyakbakötős, a háromszög és a bandeau bikinifelsők állnak jól. Ha pedig nagyobb melleket szeretnél varázsolni magadnak, akkor válassz egy merevítős, egyben párnázott felsőrészt.

Az alsót tekintve a csípő fazonú darabok ideálisak a számodra. Ebben az esetben sem kell visszariadnod a mintáktól és az oldalt megkötős daraboktól.

X-alkat – Keskeny test és derék, a csípő és a vállak egyforma szélesek
Az alkatod egy homokórára hasonlít, ami a női ideál. Igazából bármi jól áll, így rád van bízva, hogy követed-e a trendeket, vagy inkább a klasszikus darabokat részesíted előnyben. Remek választás például egy olyan kétrészes fürdőruha, ami kiemeli a nőies formáidat. Választhatsz egy szexi nyakbakötős darabot, egy bandeau típust, egy elegáns merevítős felsőt, de akár egy sportosabb fazont is.

8-alkat – Nagy mellek, formás popsi, erős combok, arányaiban keskeny derék
A nőies formáidat úgy tudod a legjobban kiemelni, ha a derekadra helyezed a hangsúlyt. Egyrészes fürdőruhák esetén olyat válassz, aminek a derekán van például egy öv vagy egy színes rész, ami odatereli a tekintetet. Egy olyan tankini, aminek az oldala sötétebb színű, szintén szuper körvonalat varázsol, a magas lábkivágás pedig optikailag megnyújtja a lábaidat.
A felsőrész esetében a megfelelő tartás rendkívül fontos, azaz semmiféleképp se válassz pántnélküli bandeau vagy háromszög formájú bikinit. Egy merevítős tankini vagy egy klasszikus fazon ugyanolyan szexi tud lenni, és meg is tartja a melleidet. A színek tekintetében maradj a visszafogott árnyalatoknál.

Cikkünkben reméljük sikerült megválaszolnunk a sokszor feltett kérdést: Milyen fürdőruha illik az alakomhoz? Most már csak el kell indulnod a boltba, és megtalálnod az ideális darabot.