Active Beauty
Így sminkelj, ha szemüveges vagy
Szöveg: Nagy Viktória

A keret mögött

Így sminkelj, ha szemüveges vagy

Sminkelni tudni kell! Különösen akkor, ha szemüveget viselsz, hiszen egy keret optikailag sokat változtat az arcodon. Nézzük, mire érdemes ilyenkor külön odafigyelned.

Szemöldök tuning
A szemüvegesek gyakran elfelejtenek foglalkozni a szemöldökükkel, pedig fontos szerepe van, hiszen még kifejezőbbé varázsolják a tekintetet. Ehhez a rendszeres szemöldökszedés ugyanúgy hozzátartozik, mint a szemöldök kiemelése. Használj egy szemöldökceruzát vagy egy por állagú készítményt, amivel optikailag pótolni tudod a hiányzó szőrszálakat, ezáltal dúsabbá varázsolba a szemöldököd.

Kötelező concealer
Egy szemüveg sajnos mindig árnyékot vet az arcra. Ahhoz, hogy a szemek körüli területen világosítani tudj, használj egy concealert. Utóbbit vidd fel a szemed alá egészen a halántékodik. Ezáltal sokkal frissebb és üdébb lesz a tekinteted. Ha nagy keretű szemüveged van, akkor a concealert lehúzhatod akár az arccsontodig is. A megfelelő termék kiválasztásakor mindig figyelj arra, hogy egy vagy két árnyalattal legyen világosabb a természetes bőrszínednél.
Szemceruza
Ha kihúzod a szemed egy szemceruzával, akkor nagyban meg tudod változtatni a tekinteted. Ha egy visszafogott kereted van, akkor inkább egy vékony vonalat húzz, míg egy vastagabb szemüvegkeret esetében nem kell visszafognod magad a szemceruza használatánál. Arra figyelj azonban, hogy kifelé haladva vastagodjon a vonal.

Szempillaspirál
A hosszú és dús szempillák zavarók lehetnek, ha szemüveges vagy, hiszen hozzáérnek a lencsékhez. Ez nemcsak bosszantó, de sűrűbben is kell megtisztítanod a szemüveged, ugyanis emellett a szempilláidnak sem tesz jót. A megoldás nagyon egyszerű: a szempillaspirált ne húzd végig a pilláidon, hanem csak azok tövénél használd. A szemeidet ezáltal kihangsúlyozod, a pilláid azonban nem kenik össze a lencséket.

Rúzs
Ha a szemeidet erőteljesebben sminkeled, akkor a rúzs használatánál fogd vissza magad. Ha azonban visszafogott a szemsminked, akkor nyugodtan válassz egy intenzív színű rúzst.

Tippek rövidlátóknak
Ha rövidlátó vagy, akkor mellőzd a sötét szemhéjpúderek használatát, ugyanis azok optikailag tovább kicsinyítenek a szemeiden, amelyek a lencsék speciális csiszolása következtében már alapból kisebbnek látszanak. Válassz inkább világos színeket. Ez a szemceruzára is igaz: használj fehér vagy barna árnyalatút.

Tippek távollátóknak
A távollátóknál épp az ellenkező hatást váltják ki a lencsék, azaz a szemek sokkal nagyobbnak látszanak. Ahhoz, hogy kompenzálni tudd ezt, használj nyugodtan sötét színű szemhéjpúdert, és egy szemceruza segítségével húzd ki a szemeidet. Arról ne feledkezz meg, hogy ebben az esetben a szemüveg úgy működik, mint egy nagyító, azaz minden apró hibát felnagyít, a húzott vonalat is.