Active Beauty
Esküvőre fel! Ezek a 2024-es év menyasszonyi sminktrendjei
Szöveg: , Denise Siebke

Így ragyogni fog a menyasszony

Esküvőre fel! Ezek a 2024-es év menyasszonyi sminktrendjei

Minden évben rengeteg pár mondja ki a boldogító igent, és ezen a napon természetesen ragyogóan szépek szeretnének lenni. Hasonlóan a sminkhez, a divathoz és a lakberendezéshez, az esküvők esetében is minden évben új inspirációk és trendek ütik fel a fejüket. Épp ezért kiválasztottuk és alaposan megvizsgáltuk a három legjobb menyasszonyi sminktrendet az idei évről. Jó szórakozást kívánunk a sminkek elkészítéshez!

Menyasszonyi sminktrend: Természetes megjelenés – a kevesebb néha több

A legtöbb menyasszony manapság már nem csupán felejthetetlen pillanatokra és érzelmekre vágyik ezen a nagy napon, hanem egy teljesen természetes megjelenésre, illetve sminkre. Ebben az évben épp ezért egyre trendibb a természetesség, méghozzá egy szép vintage sminkkel, lágy pasztellárnyalatokkal és egy fényes finissel.

Ahhoz, hogy a bőröd tényleg szépen ragyogjon, muszáj fokozottan figyelned a megfelelő hidratálásra. Az erre a célra kifejlesztett arcmaszkok és szérumok használata ezért ugyanúgy kötelező sminkelés előtt, mint az, hogy előnyben részesíted a folyékony sminket.

Kinek áll jól ez a természetes megjelenés?

Ez a smink mindenkinek előnyös! Rendkívül tündéri hatása van világos bőr-, illetve világos szemszín esetén. Az olajos bőrrel rendelkezőknek azonban óvatosnak kell lenniük, ugyanis fennáll annak a veszélye, hogy a nap folyamán zsíros fénye lesz az arcuknak, ezt pedig minden bizonnyal egy menyasszony sem szeretné viszontlátni a fényképeken.

Hogyan viseld ezt a természetes megjelenést?

Ha ezt a természetes megjelenést választod, akkor a maradék menyasszonyi smink is legyen visszafogott, azaz kerüld az erős színeket. A ragyogó arcbőrön kívül mindössze egy fényes szemhéjpúderre, némi színre az orcádra, egy highlighterre, hangsúlyos szemöldökre, némi szempillaspirálra és egy színtelen ajakfényre lesz szükséged.

Menyasszonyi sminktrend: Modern szemek – A szemeken van a fókusz

Ennél a trendnél teljesen egyértelmű, hogy a szemek vannak a középpontban, méghozzá dupla tusvonallal, ami optikailag felnagyítja a tekintetet. Különlegessége a részletekben rejlik, ugyanis a dupla tusvonal mindössze oldalról vehető észre. A két vonal közötti részt egy fényes szemhéjpúderrel vagy némi korrektorral fesd ki, így még feltűnőbb lesz a két tusvonal.

Kinek áll jól ez a modern szemsmink?

Ez a visszafogott, mégis feltűnő szemsmink alapvetően mindenkinek jól áll. Rendkívül elegáns hatása van barna szemekkel, és olyan szemöldökökkel és szempillákkal, melyek alapvetően sötét színűek, a haj ellenben világos.

Hogyan viseld ezt a modern szemsminket?

A szempilláidat csak visszafogottan fesd ki. Ez a modern menyasszonyi smink akkor mutat a legszebben, ha olyan műszempillákat teszel fel, melyek kívülről befelé rövidülnek. Ezen kívül használj bronzosítót, és azt az arcod szélétől középre haladva kend fel. Az arcodat kontúrozd, az ajkaidra és a szemhéjadra pedig természetes színeket kenj. Ideális esetben krémes állagú termékeket használj. Ha szeretnél, akkor ragaszthatsz a szemeid sarkába egy-két csillogó követ.

Menyasszonyi sminktrend: Glamúrra fel! Minél több, annál jobb

Most egy olyan menyasszonyi smink következik, ami azok számára tökéletes, akik szeretnének kitűnni a nagy napjukon: csillogó árnyalatok – főleg a szemek területén – találkoznak fényes ajkakkal és mély, erőteljes színekkel. A szájkontúrceruza legyen látható, a hajadat díszítsd egy különleges hajráffal, masnikkal vagy gyöngyökkel. Ha még több glamúrra vágysz, akkor válassz feltűnő fülbevalókat is.

Kinek áll jól a glamúros megjelenés?

Ez a megjelenés főleg a sötét bőrűeknek és hajúaknak áll jól, mivel a használt árnyalatok tökéletes összhangban vannak a bőrük és hajuk színével. Világos szemű és hajú menyasszonyok arra figyeljenek, hogy inkább melegebb árnyalatokat válasszanak.

Hogyan viseld ezt a glamúros megjelenést?

A külső szemzugon túlhúzott tusvonalat vöröses vagy rózsaszínes szemhéjpúderrel kombináld. Rendkívül szép az ombré hatású smink. Ha szereted a feltűnést, akkor a felső szempillák fölé kenj csillogó szemhéjpúdert, de azt akár felviheted a tusvonal mentén, illetve a szem alatt is. A belső szemzugba kenj némi highlightert, így kiemelve azt. Az ajkaidon pedig egy sötétpiros vagy sötétbarna rúzs mutat remekül, méghozzá egy hozzáillő ajakkontúrceruzával. Az arccsontodra nyugodtan kenj fel a megszokottnál egy kicsivel több pirosítót vagy highlightert. Ebben az esetben sem hiányozhatnak a műszempillák.

Tipp: Egy fixáló spraynek hála garantáltan másnap hajnalig szép marad a sminked!