Active Beauty
Cut Crease: látványos, akárcsak a 60-as években

Művészi szemceruza

Cut Crease: látványos, akárcsak a 60-as években

Látványos smink pillanatokon belül: ez jellemzi a cut crease-t. Kíváncsi vagy, hogyan tudod pár egyszerű lépésben elkészíteni ezt az extravagáns tusvonalat? Akkor olvass tovább!

Cut crease – Mi ez?

Doktor Szépség! A szikét kérem… Csak vicceltünk. Ehhez senkinek sem kell kés alá feküdnie. Ettől függetlenül rendkívül precízen kell elkészítened ezt a feltűnő szemsminket. Egyetlen egyenes vonal. Mint egy vágás. (Angolul: cut). Ez a smink nem újkeletű: már a 60-as években is nagyon kedvelt volt, többek közt Twiggy is így sminkelte magát.

Cut crease: így készítheted el Te magad is könnyedén

A szemhéj előkészítése

  • Annak érdekében, hogy ennél a precíz sminknél semmi se kenődjön el, fokozott figyelmet kell szentelned az alapos előkészítésre. Az egész mozgó szemhéjra kenj fel egy primert. Arra figyelj, hogy egyenletesen vidd fel a terméket, és csak ezt követően folytasd a következő lépéssel.
  • Vigyél fel egy világosbarna szemhéjpúdert a felső szemhéjadra, és addig satírozd, amíg már nem látszódnak az átmenetek.
  • Ahhoz, hogy optikailag nagyobbnak tűnjenek a szemeid, a szemhéjpúdert az alsó szempillák alá is kend fel, és ott is alaposan satírozd el.

A tusvonal elkészítése

  • A klasszikus cicaszemes tusvonallal ellentétben a cut crease két vonalból áll, melyek nem érnek össze. Először húzd meg a klasszikus tusvonalat a felső szempillák felett.
  • A vonal vége nem felfelé mutat, hanem lefelé. A megfelelő szög elkészítéséhez helyezd a szemceruzát a külső szemzughoz, a végét pedig az orrod közepéhez.
  • A belső szemzug kiemeléséhez, a tusvonalat húzd meg a vízvonal egy részén is. A második tusvonal esetén kövesd a szemhéjráncot, és a vékony fekete vonalat közvetlenül felette húzd meg. Az alsó vonallal párhuzamosan indítsd el, és úgy is és érjen véget.

Klasszikus cut crease