Active Beauty
Ajakfeltöltés

Ezt érdemes tudnod róla, mielőtt belevágsz

Ajakfeltöltés

Nagyon sokan vágynak olyan dús ajkakra, mint Angelina Jolie-é. Míg a színésznőnek nem kellett orvosi segítséget kérnie, addig mások nem ilyen szerencsések. Számukra marad az ajakfeltöltés. Érdemes azonban jobban utánajárni az eljárásnak, mielőtt belevágunk.
Egy ilyen kezelés nem csupán vastagabb ajkakat eredményez, hiszen akár a szád formáját is megváltoztathatod, sőt mi több, a kisebb ráncokat is el lehet tüntetni vele.

Mielőtt azonban a szakember nekilát a feltöltésnek, arról sose feledkezz meg, hogy egy ilyen kezelés során figyelni kell a tökéletes arányok megtartására. Ez azt jelenti, hogy az alsó ajaknak kétszer olyan vastagnak kell lenni, mint a felsőnek, mert csak így lesz harmonikus az összkép.


Leggyakoribb kezelési fajták

Hialuronos ajakfeltöltés
Ez az egyik legkedveltebb és leggyakrabban alkalmazott ajakfeltöltési módszer. Egyik nagy pozitívuma, hogy a hialuronsav megtalálható a szervezetünkben is, hiszen fontos alkotórésze a kötőszöveteknek. Mivel a hialuronsav meg tudja kötni a vizet, dúsabbnak tűnnek tőle az ajkak. Az injekcióval pedig rendkívül pontosan tud dolgozni a szakember.

Pár hónap elteltével a szervezet teljesen lebontja a beadott hialuronsavat, ami egyben azt jelenti, hogy meg kell ismételni a kezelést. A szakemberek azonban sokkal inkább ajánlják ezt a fajta ajakfeltöltést, ugyanis azok a megoldások, amiket nem kell bizonyos időközönként megismételni, rengeteg komplikációval járhatnak.
 
Saját testzsíros ajakfeltöltés
Ha nem szeretnél szintetikus anyagokat bejuttatni a szervezetedbe, ebben az esetben az ajkaidba, akkor a saját testzsírodat is használhatod ajakfeltöltéshez. Ez a fajta kezelés azonban sokkal összetettebb, mint a hialuronsavas megoldás, hiszen először egy műtét keretein belül le kell szívni némi zsírt a testedből. Ezután ezt a zsírt fecskendezi be az orvos az ajkakba. Egyik nagy előnye azonban, hogy tovább élvezheted a végeredményt.

Lehetséges mellékhatások
A kezelés után az ajkak megduzzadhatnak, kék foltok keletkezhetnek rajta, de ezek egyáltalán nem súlyos mellékhatások, így semmi ok az aggodalomra. Az ilyen típusú mellékhatások, főleg a duzzanat, 24-48 órán belül elmúlnak.

Mit ne tegyél a kezelés után
Az ajakfeltöltést követően fontos a száj pihentetése, azaz tilos sportolni, a szaunázni és szoláriumba menni. Ha a hialuronsav mellett döntöttél, akkor az még a kezelés után formálható. Annak érdekében, hogy ne tedd tönkre a végeredményt, a kezelést követő 3-4 órában ne egyél, és ne használj rúzst. Inni ellenben nem tilos. A duzzanat csökkentésére használhatsz hideg borogatást. A dohányzást, illetve a káros UV-sugarakat is próbáld kerülni.