Active Beauty
5 sminkszokás, amitől idősebbnek tűnsz
Szöveg: Nagy Viktória

Anti-aging make-up

5 sminkszokás, amitől idősebbnek tűnsz

Noha a smink elsődleges feladata, hogy frissnek és üdének mutasson, van néhány make-up szokás, ami inkább csak ront a helyzeten. Méghozzá úgy, hogy idősebbnek mutat minket a valóságnál. Ezeket szedtük most csokorba.

Rossz alapozó

Minél idősebb leszel, annál kevésbé lesz egységes a bőrszíned, különösen, ha pigmentfoltok jelennek meg. Ezek elfedésére a legtöbben nehéz alapozót használnak, pedig nem az a legjobb választás, ugyanis az alapozó könnyedén lerakódik az apró ráncokban, amivel épp kiemeli azokat.

A megoldás: olyan alapozót használj, aminek az állaga könnyed, és kevésbé fed. Az ilyen fajta készítmények nem gyűlnek össze a ráncokban. A BB-krémek szintén jó választásnak bizonyulnak, de a sötétebb foltokat érdemesebb egy concealerrel világosítani.

Concealer helytelen alkalmazása

A concealer alapvetően tökéletes választás a szem alatti karikák és árnyékok eltüntetésére. Kivéve, ha Te is a következő elvet vallod: a sok sokat is segít. Sokan elkövetik ugyanis azt a hibát, hogy a concealert nemcsak a szem alá kenik fel, hanem a szem külső szemzugán túl is. Így azonban éppen belekenik azt a ráncaikba.

A megoldás: a concealert csak a szemek alá, egy háromszöget formálva kend fel, majd színezd ki.
A szempillaspirál helytelen alkalmazása

A szempillaspirál használatáról csak nagyon kevés nő mond le, ami érthető, hiszen szépen ki lehet vele hangsúlyozni a szemeket. Ennél a sminkterméknél is fontos azonban a mértéktartás, főleg az alsó szempillák esetében. A túl sötét szempillák könnyen olyan hatást kelthetnek, mintha karikások, fáradtak lennének a szemeid, ami ronthat a friss, fiatalos megjelenéseden.

A megoldás: Mindig csak a felső pillákat fesd ki szempillaspirállal!

Túl sok pirosító

A 80-as és 90-es években nem ismerték azt a kifejezést, hogy túl sok pirosító. Napjainkban azonban már érdemes mértéket tartani vele. Éppen azért, mert az erősen pirospozsgás orcáknak retro hatásuk van, ezzel pedig viselőjük életkorát is többnek éreztetik.

A megoldás: A pirosító felvitele során arra figyelj, hogy a fülektől haladj az arccsont legmagasabb pontja felé. Ezen felül inkább visszafogott színt válassz, és azt egy nagyfejű ecsettel alaposan dolgozd el.

Túl sötét rúzs

Nem számít, hogy divatosak a sötét színű, matt rúzsok, ha a Te szájformádhoz nem passzolnak, ne erőltesd őket. A sötét színek ugyanis vékonyítják az ajkakat, amit csak tovább erősít a matt hatás. A végeredmény egy optikailag túlzottan keskeny száj, ami a legtöbb arcot öregíti.

A megoldás: A dús ajkak fiatalos és friss megjelenést kölcsönöznek, amit szájfénnyel érhetünk el a legkönnyebben. A színek tekintetében pedig a baracktól egészen a nude árnyalatokig minden megengedett.