Active Beauty
Vízálló sminkek hableányoknak

Így semmi sem folyik el

Vízálló sminkek hableányoknak

Egy szempillaspirál, ami még a fejesugrást is túléli, egy alapozó, ami a merülés után is a helyén marad – nyáron rendkívül praktikusak a vízálló sminkek. De mi mindent érdemes tudni róluk?
 
Sok nő a nyaraláson vagy egy vízparton töltött napon akkor érzi a legjobban magát, ha nincs semmi az arcán. Aki viszont szeretne ott is egy kicsit tündökölni, és esetleg nedves hajjal, valamint egy szép sminkkel a poolbarban ragyogni, annak érdemes vízálló sminket készítenie. Mert csak az ilyen tulajdonsággal bíró szempillaspirál, szemhéjtus és szemhéjpúder marad egész nap ott, ahova reggel felvittük.

És mindenkinek, aki hajlamos a romantikus eseményeken elérzékenyülni, vagy sokat tartózkodik a forró napokon is a szabadban, ajánlott azokat a termékeket keresnie, melyek nedvességgel érintkezve nem kenődnek rögtön el.
 

Ezért nem kenődik el a vízálló smink

Ha a csomagoláson a „vízálló” vagy „waterproof” felirat található, akkor az adott termék kevesebb folyadékot és több viaszt tartalmaz a hagyományos változatoknál. Hogy pontosak legyünk: egy vízálló szempillaspirál 60%-kal több viaszt tartalmaz, mint a vízzel lemosható fajta, folyadéktartalma pedig csak az egyötöde a hagyományos termékének. Ennek köszönhetően a zsírban oldódó komponenseket tartalmazó sminkekről egyszerűen lepereg a víz.
És mivel a kozmetikai ipar is szívesen merít ihletet a természetből, néhány termékbe például olyan növényi szilikon is kerül, ami a tenger alján élő kovamoszatokban is megtalálható.


A vízálló smink alapozása

Egy camouflage alapozóval kiváló alapot készíthetünk a vízparti sminknek. A sűrűn pigmentált alapozók különösen tartósak, a kipirosodásokat, kis pattanásokat vagy pigmentfoltokat pedig tökéletesen elfedik. Aki a természetesebb stílust részesíti előnyben, annak egy ásványi alapú alapozót érdemes választania. Különösen bőrbarát, a fedőereje pedig könnyen változtatható.
 

Szivárványszínekben pompázó szemek

Vízálló termékekből a legnagyobb választékot a szemsminkek polcain találhatjuk. A krémes szemhéjpúdereket egész egyszerűen az ujjbegyünkkel is felvihetjük, és a legvadabb vízicsatának is ellenállnak. Vidám színeik különösen jól illenek a nyaralós, laza stílusokhoz. Ezenkívül szemhéjtusok és szemceruzák is kaphatók vízálló változatban.


Vízálló szempillaspirál a csodás pillákért

Még ha az arcbőr teljesen természetes is marad, a legtöbben a szempilláikat mégiscsak szeretik hangsúlyozni. Ennél a terméknél azonban hamar feltűnik, ha nem rendelkezik „vízálló” tulajdonsággal. A különbség a vízálló és a nem vízálló szempillaspirálok között nem az összetételben, hanem az állagban van, előbbi ugyanis száradás közben jobban megkeményedik.
A vízálló szempillaspirált a legjobb két rétegben felvinni, hogy a szempillák telt feketének látszanak. Mivel azonban a vízálló szempillaspirálokat nem olyan egyszerű eltávolítani, csak különleges alkalmakra ajánlott használni őket.
Mert még ha a megfelelő sminklemosóterméket is használjuk, akkor is hajlamosak vagyunk arra, hogy a vattakoronggal az indokoltnál erősebben dörzsölve igyekezzünk eltávolítani a festéket. Ettől a szemek kipirosodhatnak, a szempillák pedig könnyebben kihullhatnak.


A smink helyes eltávolítása

Azok a tulajdonságok, amiket annyira szeretünk a vízálló sminkben, este a fürdőszobában komoly kihívások elé állíthatnak minket, mert ezeket a sminkeket nem lehet egyszerűen csak vízzel eltávolítani. A zsíroldékony termékek lemosásának a legjobb, ha olajtartalmú arclemosótejjel vagy micellás vízzel állunk neki – ezek hatékonyan oldják a vízálló összetevőket. Ezért erős dörzsölésre sincs szükség! Egy arcmosókefe pedig az arc többi részét is segít megtisztítani, egészen a pórusok mélyéig.


A vízálló smink eltávolítása olajokkal

De nemcsak a kozmetikumok között, hanem a konyhapolcon is találunk az akcióhoz ügyes segítőket. Tegyünk a vattakorongra egy kevés növényi olajat, például olíva-, napraforgó-, avokádó- vagy kókuszolajat, és azzal töröljük le finoman a vízálló sminket.
Az olajok további előnye, hogy már a sminklemosáskor is táplálóan és regenerálóan hatnak. Annak érdekében, hogy a bőrünket ne zsírozzuk túl, csak keveset használjunk a konyhai olajokból, és sminklemosás után alaposan öblítsük le az arcunkról.