Az aktuális manikűrtrendnél, mely nemcsak az Instagramon és a Pinteresten lelkesíti a szépítkezés szerelmeseit, tulajdonképpen minden megengedett, mégis saját nevet kapott: indie nails. Ez a körömstílus a különböző színűre festett és apró matricákkal díszített körmökről szól.

A legjobb benne, hogy nem kell profinak lenned ahhoz, hogy otthon is sikerüljön elkészíteni ezt a manikűrt, ugyanis ennél az egyedi stílusnál nincsenek szabályok. Rajtad múlik, hogy mindegyik körmödet más lakkal fested-e ki, vagy csak az egyik körmödet helyezed a középpontba, például úgy, hogy matricákkal díszíted.
Ahhoz, hogy a mix-and-match (keverd és párosítsd) manikűr valóban szépen mutasson, első lépésként ápolni kell a körmöket.
 

Az indie körmöknek ápolt alap kell

A klasszikus manikűrrel tökéletesen előkészítheted hozzá a körmöket. Egy langyos kézfürdő felpuhítja a körömágybőrt, amit ezt követően egy rózsafapálcikával óvatosan és könnyedén vissza tudsz tolni. Így nagyobb körömfelületen élheted ki a kreativitásodat a körömlakkokkal és a körömmatricákkal.

A te döntésed, hogy ezt követően hegyesre, oválisra vagy egyenesre reszeled őket. A formázás után vigyél fel rájuk egy átlátszó alapozólakkot, és kezdődhet is a kreatív rész.