Menü

Szingli útmutató Valentin-napra

Nincs okunk szomorkodni!

Home » Életmód » Psziché » Szingli útmutató Valentin-napra - 02.2018

A Valentin-nap alapvetően egy várva várt, romantikus esemény – már ha párkapcsolatban élünk. Ám ennek hiányában ez a nap elég frusztráló és kellemetlen tud lenni. Szerintünk azonban mindez hozzáállás kérdése, a Valentin-napot pedig akkor is élvezhetjük, ha éppen nincs párunk.

Tudatosítsuk magunkban, hogy nem vagyunk egyedül!

Sok szingli érzi úgy magát Valentin-napon, hogy egyedül ő van abban a szerencsétlen helyzetben, hogy nincs párja. Ám a lényeg már az előző mondatban is benne volt: sokan vannak így ezzel, csak míg a kapcsolatban élők előszeretettel osztanak meg magukról képet a különböző közösségi oldalakon, addig az egyedülállók ezt nem reklámozzák. Sajnos, vagy nem sajnos, sok szingli ember van – ettől a tudattól pedig talán kicsit könnyebb elviselni ezt az (ünnep)napot.

Ne idealizáljuk mások párkapcsolatát!

Hacsak nem akarunk február 14-én teljes letargiába esni, ne kezdjük el idealizálni mások párkapcsolatát, illetve ne gondoljuk azt, hogy azoknak, akiknek van párjuk, minden egyszerűbb, szebb és tökéletesebb. A párkapcsolat fontos az emberek életében, de nem csak ezen múlik a boldogságuk. Azt meg pláne nem tudhatjuk, hogy azoknak a szerelmespároknak, akik látszólag tökéletesnek és felhőtlenül boldognak tűnnek, valójában milyen az életük. Szingliként a mi feladatunk most az, hogy kihozzuk az egyedülálló létből a maximumot és meglássuk mindennapjainkban a pozitívumokat. A jókedv és a boldogság elvégre csak hozzáállás kérdése.

AZ IGAZ SZERELEM TESZTJE

Lepjük meg magunkat!

Ha már nem várhatjuk el mástól, hogy ajándékkal kedveskedjen nekünk, akkor lepjük meg magunkat valamivel. Szingliként a Valentin-nap jó alkalom arra, hogy emlékeztessük magunkat egy fontos dologra. Arra, hogy milyen fontos törődnünk magunkkal! Szóval mi a teendőnk? Jelentkezzünk be egy spába, fizessük be magunkat egy masszázsra, vagy vegyünk magunknak néhány szép ruhát, esetleg nézzünk meg olyan filmet, amire képtelenség lenne egyetlen pasit is rávenni. Járjunk a saját kedvünkbe, elvégre megérdemeljük! Már csak azért is, mert minél inkább odafigyelünk magunkra, annál kevésbé érezzük azt, hogy valaki hiányzik az életünkből. Ennek ellenére persze kereshetjük a nagy Ő-t, de nem eszeveszett módon.

Bulizzunk más szinglikkel!

A Valentin-nap ma már nem csak a szerelmespárok napja! Sok olyan programot találhatunk, amelyet kifejezetten a szingliknek hirdetnek meg, hogy ők se érezzék mellőzöttnek magukat ezen a napon. Akár ilyen eseményen veszünk részt, akár csak a legjobb szingli barátnőinkkel megyünk el vacsorázni, a lényeg ugyanaz: nem a kapcsolati státuszunk határoz meg minket. Szóval boldog Valentin-napot!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk