Active Beauty
Újévi szépségápolási fogadalmak

Ezekre figyeljünk oda a ragyogó bőr érdekében

Újévi szépségápolási fogadalmak

Minden nő álma, hogy egészséges, szép és ragyogó legyen a bőre, de ezért tenni is kell. Ha tavaly év végén megfogadtuk, hogy jobban odafigyelünk bőrünk ápolására, akkor elsőként az alábbi 4 tippet ajánlott megfogadnunk.

  1. Arctisztítás

Az első és legfontosabb szabály, amit be kell tartanunk, ha bőrünk szépségéről esik szó, az az alapos arctisztítás. Ez az, amiről sosem szabad megfeledkeznünk! A krémek, a smink, az izzadság és a zsír mind eltömítik a pórusainkat, így bőrünk nem tud lélegezni, a faggyúban pedig elszaporodnak a baktériumok. Bőrünk alapos tisztításához nem elegendő a víz,  professzionális termékekre van szükségünk. Mindig olyan készítményt válasszunk, mely megfelel a bőrtípusunknak, ellenkező esetben még akár árthatunk is vele. A szappan se jó választás, hiszen könnyen kiszárítja a bőrünket, továbbá semlegesíti annak védőrétegét.

MEGHAN MARKLE SZÉPSÉGTIPPJEI

  1. Éjszakai ápolás

Napközben sokan használunk ápolókrémeket, de az éjszakákról gyakran megfeledkezünk, pedig a bőrápolás akkor a leghatékonyabb, ugyanis a szervezetünk ilyenkor tud időt szánni a regenerálódásra, illetve a kisebb sejtkárosodások kijavítására. Ehhez azonban segítségre van szüksége, így olyan éjszakai krémet válasszunk, ami különböző olajakat és ásványi anyagokat tartalmaz. Emellett a kollagén sem árt, ha szerepel az összetevők közt, főleg, ha már túl vagyunk a  harmincas éveinken. Ezen krémek használata során továbbá érdemes arra figyelni, hogy ne csak az arcunkat, hanem a dekoltázsunkat és a nyakunkat is bekenjük.

  1. Arcmaszk és koncentrátum

A megfelelő ápolás kapcsán mindig jussanak eszünkbe a különféle arcmaszkok, illetve koncentrátumok, melyek rengeteg fontos tápanyaggal látják el a bőrünket, így széppé és egészségessé varázsolják azt. Az arcmaszkok rendkívül jó hidratálók, jótékony hatásuk pedig kevéssel használatuk után érezhető és látható. A koncentrátumok szintén nagyon jó szolgálatot tesznek, hiszen nagyon sok vitamint tartalmaznak, így ezeket bátran nevezhetjük bőrünk szépségkoktéljainak. Mindkét terméktípus használata előtt ajánlott eltávolítani az elhalt hámsejteket. Ehhez válasszunk tengeri sót tartalmazó terméket, így még a pórusaink is kisebbek lesznek, hatására pedig a mitesszerek száma is csökken.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

  1. Oxigén és víz

A magas oxigéntartalmú nappali krémek használatán kívül az is segíthet, ha sokat vagyunk a friss levegőn. Ezek a készítmények köztudottan fokozzák a bőrsejtek légzését, aminek hatására nő azok oxigénfelvétele, ettől pedig kisimulnak a ráncaink, elkezdődik a sejtképződés, így arcunk szebb, fiatalosabb és ragyogóbb lesz. Amennyiben fokozni szeretnénk ezt a hatást, akkor sétáljunk jó nagyokat a természetben. De figyeljünk oda megfelelő vízfogyasztásra is, ellenkező esetben hamar megjelennek az apró ráncok.

Balea C-vitaminos koncentrátum az egyenletesen sima arcbőrért.

Balea C-vitaminos koncentrátum az egyenletes arcbőrért 7 db kapszula – 7 alkalomra – A C- és E-vitamint tartalmazó, vitalizáló ápoló koncentrátum valódi szépségkoktél az arcbőrnek. A ragyogást biztosító formula narancsolajjal hidratáló és bizonyíthatóan antioxidatív hatású. Az ún. Collageneer® hatóanyag a koncentrátum rendszeres használatával serkenti a bőr kollagéntermelődését. A lágy textúra és a frissítő citrusos illat kényezteti a lelket.