Menü

Tippek az egészségesebb, szebb és erősebb körmökért

Körmönfont beauty trükkök

Home » Szépség » Szépségápolás » Tippek az egészségesebb, szebb és erősebb körmökért - 01.2019

Az első benyomás fontosságát mindannyian ismerjük. Biztosan mindannyiunkkal történt már olyan, amikor ránéztünk valaki kezeire, és elámultunk az illető gyönyörű körmein. A szép, esztétikailag imponáló manikűr alapja azonban egészséges és erős körmökön nyugszik. Mutatjuk is, mitől lesznek igazán lenyűgözők kezeink.

Egészség belülről kezdve

Ahogyan közérzetünket, alakunkat és általános egészségünket, úgy körmeink állapotát is befolyásolja az, hogy mit viszünk be szervezetünkbe. A körmök egy keratin nevű fehérjéből állnak, ezért csakúgy, mint bőrünk tisztasága vagy hajunk ragyogása érdekében, hasznos, ha olyan tápanyagokat építünk be mindennapi étrendünkbe, melyek fehérjedúsak, és az ezen részeinket legjobban tápláló vitaminokat tartalmazzák. A legfontosabbak közülük az A- és az E-vitamin, valamint a biotin, de igen hatékony erősítő hatása van a halolajnak is.

A SZÉP KÖRMÖK TITKA

Külső védelem

Kesztyűk, kesztyűk mindenek felett. Ne feledkezzünk meg erről a sokak által alulbecsült darabról, mert nagyon sokat segíthetünk velünk körmeink állapotán. Gumi- és védőkesztyűk számos fajtája áll ma már rendelkezésünkre, így ne habozzunk beszerezni pár minőségi darabot a kezeinket nagy igénybevételnek kitevő mindennapi feladatainkhoz. A szappanos, mosószeres víz gyengíti a körmöket, a virágföld vagy a kinti por és sár eltávolítása pedig olyan mértékű tisztítást igényel, amit a legjobb minél inkább minimalizálni. Húzzunk kesztyűt a mosogatáshoz, a takarításhoz, a kertészkedéshez egyaránt. De ne felejtsük el a tél hidegétől sem óvni kezeinket, a hűvös, száraz levegő ugyanis nagymértékben és gyorsan szárítja ki még a leghidratáltabb bőrt is.

A körömlakkok vásárlása során érdemes elolvasni a lakkok összetevőit és elkerülni azokat, melyekben káros anyagok találhatók.

Olvassuk el!

Ahogyan az élelmiszerek, a tisztítószerek vagy kozmetikai termékek vásárlásakor, úgy legújabb körömlakkunk esetében se feledkezzünk meg róla, hogy elolvassuk a címke tartalmát. Hiszen, mint minden másnál, itt is gyártónként különböznek a felhasznált összetevők, így legjobb, ha biztosra megyünk abban, hogy minőségi terméket választottunk. Kerüljük el az olyan mérgező, és hosszútávon körmeinket roncsoló összetevőket, mint a formaldehid, a tuluol vagy a dibutil-ftalátra, mivel ezek hozzájárulnak a törékenységhez és elvékonyodáshoz.

Alapozás

Az, hogy otthon festjük körmeinket, nem jelenti, hogy kevésbé alaposnak kellene lennünk, mint egy manikűrös. Ő sem véletlenül használ a körömlakk vagy géllakk alá alapozó réteget, így mi se hagyjuk ki ezt a lépést, ha körömszépítésre kerül a sor. Egy stabil alapréteg a körömlakk előtt nem csak a körömlakk színe miatti felesleges foltozódástól védi meg a körmök felületét, hanem a végső eredményt is sokkal szebbé teszi. A jó alapra kent körömlakk már egy rétegben is sokkal teltebb és egységesebb színű lesz.

MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT SZÉPSÉGSZTORIJA!

Tiszta eszközök, egészséges körmök

Körömápoló eszközeink két használat közötti fertőtlenítése és tisztítása ugyanolyan fontos, mint sminkecseteink kimosása. A mögöttes ok is ugyanaz: a baktériumok. Annak érdekében, hogy körmeinket egészségesen és fertőzésmentesen tartsuk, a fém eszközöket rendszeresen mossuk le meleg szappanos vízzel, majd fertőtlenítsük alkohollal, körömreszelőnket pedig ne restelljük lecserélni, ha már elhasználódott állapotban van.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk