Menü

A bőrprobléma nyomában

Fő a nyugalom

Home » Szépség » Szépségápolás » A bőrprobléma nyomában - 11.2018

A kitágult pórusok, a bőr zsírossága és kipirosodása megkeseríthetik az ezen bőrproblémákkal küzdők mindennapjait. A megfelelő ápolás viszont nyugtatólag hat – és persze nem csak a bőrre.

Kipirosodás

Különösen az érzékeny bőrűek észlelhetik: csípős étel fogyasztásakor, nem megfelelő ápolótermék használatától vagy stresszes helyzetben könnyen kipirosodik az arcbőrük. A bőrpír kialakulásáért a bőr hiperérzékenysége okolható. A bőrpír a kitágult erek eredményeképpen jelenik meg, mivel az erek a bőr meggyengült rugalmassága miatt kitágulnak, amikor vér érkezik a bőrbe, de utána nem szűkülnek össze, mint normál bőr esetén. Normális esetben hamar rendeződik a helyzet, de bizonyos körülmények között a pirosság tartóssá is válhat, mely bőrgyógyászati kezelést igényel. Ezt az állapotot súlyosbíthatja az UV-sugárzás, bizonyos élelmiszerek fogyasztása, a légszenynyezettség, a túlzott kávéfogyasztás, de olyan genetikus faktorok is, melyekre nincs ráhatásunk, illetve a kor előrehaladtával is egyre hajlamosabbak leszünk a kialakulására. Az átmeneti kipirosodás, mely például stresszes időszakokban alakul ki, a megfelelő ápolással kordában tartható.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Ami segít:

  • langyos vízzel történő zuhanyzás és arcmosás
  • kíméletes arctisztítás
  • érzékeny bőrre kifejlesztett termékek használata
  • az ápoló termékcsaládok nem túl gyakori váltogatása
  • csípős, erősen fűszeres vagy forró ételek fogyasztásának kerülése
  • az alkohol- és kávéfogyasztás visszafogása

Kitágult pórusok

Pórusnak a faggyúmirigy bőrfelszínen lévő kivezető nyílásait nevezzük. Ha túl sok bőrfaggyú termelődik, a pórus kitágul. További tágulását rendszeres, professzionális arckezelésekkel és a megfelelő ápolótermékek használatával előzhetjük meg. Még ha nincs is arra lehetőség, hogy hoszszú távon újra összehúzzuk őket, optikailag mégis javíthatunk a helyzeten. A speciális termékek elsimítják a bőr egyenetlenségeit, ezáltal az szebb, homogénebb képet mutat majd. A pórusok eltömődését azzal tudjuk megelőzni, ha reggel és este alaposan megmossuk az arcunkat, rendszeresen leradírozzuk, a tisztítást pedig kozmetikusra bízzuk. Jótékony hatással lehetnek még a tisztító arcpakolások is, melyek a bőr vérellátását javítják, és ezáltal a felesleges faggyú ürülését is segítik. De vigyázat! Igaz, tisztítani muszáj, viszont ha túl intenzíven vagy agresszíven tesszük, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a bőr kiszárad, a faggyúmirigyek pedig még erőteljesebb faggyútermelésbe kezdenek, és ezzel az ellenkező hatást érjük el.

 

 

Ha valami jót szeretne tenni a bőrével, akkor lepje meg magát egy kényeztető kozmetikai kezeléssel.

Viszlát, bőrprobléma!

A zsíros látszatot keltő bőr, illetve a pattanások bizony sokakat nem kerülnek el, de szerencsére ma már nekik is jóval szélesebb eszköztár áll rendelkezésükre, ha szeretnék felvenni a harcot a kéretlen problémákkal.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

Kevert bőrtípus

Pattanásai és mitesszerei mindenkinek vannak. Ha viszont valakinek a bőre hajlamos az erős zsírosodásra, és gyakran jelennek meg rajta gyulladt pattanások, abban az esetben tisztátalan bőrtípusról beszélünk. Az ezen bőrtípussal rendelkezők bőre szinte állandóan zsíros, pattanásos és mitesszerekkel teli. A zsíros és a kevert bőrűekre különösen jellemző ez, de bizonyos hormonális hatások, a stressz és a helytelen táplálkozás más bőrtípussal rendelkezőknél is előidézhetnek ilyen tüneteket. Az ilyen jellegű bőrproblémák a leggyakrabban az arc T-vonalán lépnek fel, de a háton és a dekoltázson is újra és újra megjelenhetnek a zavaró pattanások.

Az alapos tisztítás mellett – melyet a legjobb reggel és este a kifejezetten pattanásos bőrre kifejlesztett termékekkel végezni – érdemes gyakrabban párnahuzatot és arctörlőt cserélni, hogy megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását. Egy tipp, amit szinte mindenki ismer, és valóban érdemes betartani: ne nyomjuk ki a pattanásokat! Ha nem szeretnénk, hogy a pattanás még jobban begyulladjon, és a jelenléte ellenére jól akarjuk érezni magunkat a bőrünkben, fedjük el a kis gonosztevőt egy kis korrektorral. A speciális korrektorok tartalmaznak olyan ápolóanyagokat is, melyek segítik a pattanás mielőbbi gyógyulását.

Hogy megelőzzük bőrünk kiszáradását, valamint azt, hogy ennek következtében még több faggyú termelődjön, fontos, hogy a zsíros bőrt is olyan termékekkel ápoljuk, melyek elegendő nedvességgel látják el azt

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk