Active Beauty
Thai mangós káposztasaláta

Könnyű egészség

Thai mangós káposztasaláta

Jó ételhez jó összetevőkre van szükség. Csak azokból állhat össze ugyanis értékes, tápanyagokban gazdag fogás, amit az ember nyugodt lelkiismerettel és igazi élvezettel fogyaszthat el.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 175 g vadrizs

A káposztasalátához:

  • 450 g vöröskáposzta
  • 2 érett mangó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 4 csemegehagyma
  • 1⁄2 csokor korianderzöld

A szezámos-zöldcitromos öntethez:

  • 4 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál pirított szezámmagolaj
  • 2 fej fokhagymagerezd
  • 1⁄2 teáskanál finom szemű só
  • 1⁄4 teáskanál csilipehely

ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL

Elkészítés:

  1. Öblítse le a vadrizst. Forraljon vizet egy nagy fazékban, adja hozzá a rizst és 40–55 percig hagyja főni, amíg a rizs puha, de még éppen nem al dente lesz. A rizst szűrje le egy nagy szűrővel, és tegye vissza az edénybe. Lefedve hagyja 10 percig hűlni, majd vegye le róla a fedőt és tegye félre a rizst.
  2. A vöröskáposztát vágja 5cm hoszszú csíkokra, a mangót kockázza fel. Távolítsa el a paprika szárát, majd kockázza fel. A csemegehagymát vágja karikákra. A korianderzöldet vágja apróra. Keverje össze a felaprított hozzávalókat.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverje össze habverővel.
  4. A meleg rizst adja a káposztasalátához és óvatosan keverje össze. Locsolja meg az öntettel és döntse meg a tálat, hogy az öntet jól bevonja a hozzávalókat. Ízlés szerint sózza.