Menü

Thai mangós káposztasaláta

Könnyű egészség

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Thai mangós káposztasaláta - 03.2019

Jó ételhez jó összetevőkre van szükség. Csak azokból állhat össze ugyanis értékes, tápanyagokban gazdag fogás, amit az ember nyugodt lelkiismerettel és igazi élvezettel fogyaszthat el.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 175 g vadrizs

A káposztasalátához:

  • 450 g vöröskáposzta
  • 2 érett mangó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 4 csemegehagyma
  • 1⁄2 csokor korianderzöld

A szezámos-zöldcitromos öntethez:

  • 4 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál pirított szezámmagolaj
  • 2 fej fokhagymagerezd
  • 1⁄2 teáskanál finom szemű só
  • 1⁄4 teáskanál csilipehely

ENERGIASALÁTA BULGURRAL ÉS DIÓVAL

Elkészítés:

  1. Öblítse le a vadrizst. Forraljon vizet egy nagy fazékban, adja hozzá a rizst és 40–55 percig hagyja főni, amíg a rizs puha, de még éppen nem al dente lesz. A rizst szűrje le egy nagy szűrővel, és tegye vissza az edénybe. Lefedve hagyja 10 percig hűlni, majd vegye le róla a fedőt és tegye félre a rizst.
  2. A vöröskáposztát vágja 5cm hoszszú csíkokra, a mangót kockázza fel. Távolítsa el a paprika szárát, majd kockázza fel. A csemegehagymát vágja karikákra. A korianderzöldet vágja apróra. Keverje össze a felaprított hozzávalókat.
  3. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverje össze habverővel.
  4. A meleg rizst adja a káposztasalátához és óvatosan keverje össze. Locsolja meg az öntettel és döntse meg a tálat, hogy az öntet jól bevonja a hozzávalókat. Ízlés szerint sózza.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk