Menü

Energiasaláta bulgurral és dióval

Energiabomba zöldségek nélkül

Home » Gasztro és Sport » Energiasaláta bulgurral és dióval - 09.2017

A bulgursaláta egyike a legkedveltebb gabonából készült salátáknak. Egyik kedvencünk ez a változat, melyben a diófélék a bulgurral remek összhangot alkotnak.

FOCACCIA RECEPT

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 6 személyre (vagy főételként 4 személyre):

Bulgur Salat
  • 225 g  bulgur
  • 100 g dió
  • 80 g akácméz
  • 2 evőkanál ghi (tisztított vaj)
  • 200 g mag nélküli szőlő
  • 1 marék bébispenót
  • 200 g kéksajt
  • 1 hagyma
  • bors

Elkészítés:

1. A hagymát vágja vékony karikákra. A ghit egy serpenyőben olvassza meg, dobja bele a hagymát és hagyja pár percig nagy lángon karamellizálódni. A bulgurt főzze kétszeres mennyiségű vízben kb. 10 percet. Végül adja hozzá a hagymát, sózza meg, majd hagyja kihűlni.
2. Amikor a bulgur teljesen kihűlt, keverje hozzá a diót és a szőlőt. Ha a méz nem elég folyékony, olvassza meg forró vízfürdőben, majd adja a salátához.
3. Vágja darabokra a kéksajtot. Gazdagítsa a salátát a megmosott bébispenóttal és a sajttal. Sóval és borssal ízesítse.

VEGABURGER RECEPT

Tipp: A kuszkusz és a bulgur hasonló állagúak. Ha változatosabbá akarja tenni kedvenc receptjeit, egyszerűen cserélje fel a kettőt.

Bulgur

A termék:
A bulgur, az előre főzött kemény gabona elsősorban a Közép-Keleten népszerű. Egyik jól ismert felhasználási módja a tabulé, ami egy libanoni saláta: sok petrezselyemmel, mentával és paradicsommal készül. A bulgur nagy mennyiségben tartalmaz élelmi rostot és vitaminokat, illetve rendkívül laktató.

Elkészítés:
A leggyorsabban úgy készíthetjük el, mint a rizst, és köretként vagy salátában fogyaszthatjuk. Kellemesen diós íze van, így remekül illik az édes ragukba.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem