Menü

Tavaszi nagytakarítás a neszesszerünkben

A tisztább, praktikusabb és trendibb sminktáskáért

Home » Szépség » Tavaszi nagytakarítás a neszesszerünkben - 04.2017

Miután végeztünk otthonunk ragyogóvá varázsolásával, rendet tettünk mindenütt, épp itt az ideje, hogy a neszesszerünkben is nagytakarítást végezzünk! Nemcsak azért, hogy rendezettebbé váljon, hanem azért is, mert a nyár közeledtével más termékekre van szükségünk, mint amiket a hidegebb hónapokban használtunk – és valószínűleg néhány beautycuccnak már a szavatossága is lejárt…

Helyes tárolás
A neszesszerünket lezárva vagy becipzározva tároljuk a fürdőszoba polcán, ugyanis így kevésbé ül meg benne a por és az ecseteink is tisztábbak maradnak. Persze ügyelünk arra, hogy a csak a száraz ecseteket és alapozószivacsokat tegyük el a neszesszerünkbe, ha ugyanis még a tisztítás után nedvesen rakjuk el őket, nagyobb eséllyel telepednek meg bennük a baktériumok.

Könnyebb formulák
Télen a nők többsége bőrszárazságra panaszkodik, ezért hidratálóból is olyat választ, amely tartalmasabb és valamivel zsírosabb, mint egy átlagos krém. Hidratálásra a jó idő beköszöntével is szükségünk van, a nehéz krémek helyett azonban érdemes könnyebb formulára váltani. És ez nemcsak az arcápolókra, hanem a sminkcuccokra is vonatkozik: válasszunk vízbázisú alapozót vagy BB-krémet.

Minőségét megőrzi
Itt a remek alkalom, hogy átnézzük, melyek azok a termékek, amelyeknek lejárt a szavatossága – ezeket mindenképpen száműzzük a neszesszerünkből! A szempillaspirál maximum hat hónapig jó, és nemcsak azért nem érdemes tovább használni, mert csomóssá és sűrűvé válik, hanem mert ennyi idő alatt rengeteg baktérium megtelepedhetett benne. Ha nem emlékszünk, hogy pontosan mikor vásároltuk, akkor szagoljuk meg: a lejárt szempillaspirálnak nincsen jó illata! És mi a helyzet a többi sminkcuccal? A korrektor hat hónapig, az alapozó hattól tizenkét hónapig őrzi meg szavatosságát, a rúzs két évig használható, míg a szemhéjpúderek, pirosítók és púderek három évig jók.

Vigyázat, törésveszély!
A sminkszereknek nem csak akkor kell búcsút intenünk, ha lejárt a szavatosságuk. Ha azt látjuk, hogy összetörött vagy összecsomósodott, akkor érdemes megszabadulni tőle minél hamarabb – főleg, ha a sminktáskánkat mindenhová magunkkal visszük. Na nem kell azonnal a kukába dobni a megrepedezett púdert, de a táskánkból érdemes áthelyezni a fürdőszobai neszesszerünkbe – mielőtt még továbbrepedezik és az egész a táskánk bélésének alján landol. Kíméljük meg magunkat a felesleges bosszankodástól és a takarítástól!

Jöhetnek a tavaszi színek
A természet életre kelt, a fák virágba borultak, épp itt az ideje, hogy a sötét színeket likvidáljuk a neszesszerünkből. Tuti befutók tavasszal és nyáron a fukszia és a korall különböző árnyalatai, amelyeket nemcsak az ajkunkra, de az orcánkra is bátran felvihetünk. Válasszunk nyugodtan krémes pirosítókat, amelyek természetesebb hatást keltenek.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk