Menü

Tavaszi leves

Tavasz nagykanállal

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Tavaszi leves - 04.2020

Sokak számára a húsvéti sonka éppúgy elmaradhatatlan része az ünnepnek, mint a tojáskeresés. A mi tippünk még ennél is tavasziasabb: Hannah Arnet zöldfűszer­ levese spenóttal, lazaccal és ( húsvéti) tojással – vele még a tavaszi fáradtságot is leküzdhetjük.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 3-4 újhagyma
  • 1 marék friss leveles spenót
  • némi dmBio extraszűz olívaolaj
  • 100 ml fehérbor (vagy több zöldségalaplé)
  • 700 ml dmBio zöldségleves ételízesítő porból készült levesalap
  • 100 ml tejszín
  • 20 ml dmBio citromlé
  • némi Naturmind Himalaya kristálysó egy kevés fekete bors

A levesbetéthez:

  • 2 tojás
  • 4 szelet füstölt lazac

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tojásokat, engedjünk rájuk hideg vizet, majd hámozzuk meg őket. Eközben mossuk meg a fűszernövényeket és a spenótot, s utána aprítsuk fel azokat. Mossuk meg az újhagymát és vágjuk fel vékony karikákra.
  2. Hevítsünk fel egy kanál olívaolajat egy edényben. Pároljuk benne üvegesre az újhagymát, adjuk hozzá a fűszernövényeket és a spenótot, majd rövid ideig pároljuk a hagymával. Öntsük fel fehérborral, adjuk hozzá az alaplevet, és főzzük az egészet alacsony lángon 5–8 percig.
  3. Pürésítsük botmixerrel. Adjuk hozzá a tejszínt és a citromlevet, jól sózzuk, borsozzuk meg, és még egyszer alaposan forraljuk fel. Ezt követően habosítsuk fel a levest néhány pillanat alatt a botmixerrel.
  4. Merjük szép tányérokba, és tegyünk bele egy-egy fél tojást és egy darabka lazacot, majd tálaljuk. Jól illik hozzá a pirított bagett.

CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSÖK

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk