Menü

Csokoládés gyümölcsök

Édes, csokis és vitaminban gazdag

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Csokoládés gyümölcsök - 05.2018

Elkészítési idő: 30 perc plusz 30 perc várakozási idő

Hozzávalók 4 személyre:  

  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 2 tk. kókuszzsír
  • 12 szem eper
  • 2 banán hámozva és félbevágva
  • 12 mag nélküli szőlőszem
  • 2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a kétféle csokoládét 1 tk. kókuszzsírral külön-külön vízfürdő felett.

2. Hámozzuk meg a banánokat és vágjuk ketté őket. Szúrjuk fel az eperszemeket, a fél banánokat és a szőlőszemeket egy fogpiszkálóra vagy saslikpálcikára.

3. Egy ecset segítségével vonjuk be őket a kétféle olvasztott csokoládéval. Szórjuk meg őket tetszés szerint kókuszreszelékkel vagy némi csokoládéforgáccsal, és fektessük a csokoládés gyümölcsöket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

4. Tegyük a gyümölcsöket legalább 30 percre hideg helyre addig, míg a csokoládé megszilárdul rajtuk. Tálalásig tároljuk hűtőszekrényben a finomságot.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk