Menü

Tánc vagy alakformálás?

Legyen inkább mindkettő!

Home » Gasztro és Sport » Sport » Tánc vagy alakformálás? - 01.2019

Ha szeretnénk fogyni, vonalainkat formálni, de unjuk a súlyzós edzéseket, a futást és a hagyományos mozgásformákat, érdemes kipróbálni a következő tánc-alapú fitnesz-foglalkozásokat, melyek nem csak a testünket, de a lelkünket is egyensúlyba hozzák.

Nia

A Nia egy komplex, dinamikus, kreatív és holisztikus fitnesztánc-alapú mozgásforma. Egy testközpontú és érzékeken alapuló mozgás, melynek egyedisége abban rejlik, hogy három különböző mozgáskultúra – a harcművészet, a tánc és a gyógyító mozgásformák – sajátosságait ötvözi, és ezek elemeit használja. Mind a három irányzatból három-három elemet ragad ki. Ezek sorban a taichi, az aikido, a taekwondo, a modern tánc, a duncan tánc, a jazz, a Moshe Feldenkrais-módszer, az Alexander technika, valamint a jóga. A Nia hatásosan oldja a stresszt és a szorongást. Már csak azért is érdemes kipróbálni, mert hihetetlen élmény, amikor a mozgás és a zene beszippant, és hatására elkezd áramlani testünkben az energia.

FASZCIA TRÉNING?

GrandUP Fitness

A grandUP fitnesz egészen más élményt nyújt, mint a megszokott dance aerobik órák. Sokkal intenzívebb mozgást garantál, mint a legtöbb táncos alapú irányzat, és sokkal szélesebb spektrumban használja a táncalapokat. Kiváló kardió-edzés sok zenével. Előnye, hogy a mozdulatok gyorsan lekövethetőek, és az erősítés rész is szinte észrevétlen az óra menetében. Kíméletlen zsír- és kalóriagyilkos.

Zumba

A kétezres évek egyik meghatározó mozgásformájává vált latin-táncos aerobic ma már az edzőtermek egyik legnépszerűbb órája. A zumba vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal és a világ legkülönbözőbb tájairól származó táncaiból felhasznált lépésekkel tarkított fitnesz program. Egy jól felépített Zumba edzés elősegíti a zsírégetést, formálja az izmokat – mindezt úgy, hogy szinte észre sem vesszük. A koreográfia követése eltereli a figyelmünket, és pár perc elteltével azt érezzük, hogy csak a zene és a tánc létezik, míg megszűnik a stressz és a külvilág.

MIÉRT FONTOS A NYÚJTÁS?

Beautyrobic

A Beautyrobic ötvözi a táncot, az alakformálást és a fitneszt. Egyszerre formál és erősít, ugyanakkor rendkívül nőies is egyben. Ez a mozgásforma még a félénk nőket is szexis démonokká varázsolja. Az óra azzal kezdődik, hogy a résztvevők egy speciális feszesítő olajjal kenik be magukat, amely segíti a méregtelenítést és az izzadást, vagyis az alakformálás még intenzívebbé válik. Az óra első fele a szexis, nőies koreográfiára épül, ezt követik a célzott alakformáló, zsírégető gyakorlatok. Maga a helyszín is igen különleges, hiszen egy 30 fokra felfűtött teremben zajlik az óra, ezen a hőmérsékleten ugyanis a zsírégetés még intenzívebb. Ám a pirosan izzó fűtőszálak nem csak a meleget adják, de a hangulatvilágításról is gondoskodnak. Ebben a sejtelmes félhomályban azok a hölgyek is sokkal magabiztosabban és önfeledtebben mozoghatnak, akik egyébként szégyenlősek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk