Menü

Takarítás szódabikarbónával

Az ezerarcú csodaszer

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Takarítás szódabikarbónával - 05.2018

A szódabikarbóna egy szuper hatékony, mégis gyengéd oldó- és csiszolóanyag, mely egyben szagtalanító tulajdonságokkal is rendelkezik. Jól tesszük, ha betárazunk belőle otthonra, hiszen rengeteg dologhoz használhatjuk fel ezt fantasztikusan sokarcú és környezetbarát port.

A hófehér falakért

Kombináljunk szódabikarbónát egy kis langyos vízzel egy lágyabb szivacson, hogy pár könnyed mozdulattal megválhassunk a cipők, bútorok vagy a gyerekek zsírkrétája által hagyott nyomoktól a falon.

TISZTA OTTHON GOND NÉLKÜL, GYORSAN!

A tökéletes mosogatóért

Nehezen távozik a víz mosogatóban? Esetleg még kellemetlen szagot is áraszt a lefolyó? Semmi pánik, jöhet a szódabikarbóna! Öntsünk belőle bőven a nyílásba, és szórjuk szét mosogatónk többi részén is. Fél óra múlva vegyük elő a másik otthoni csodaszert, az ecetet, és öntsünk belőle jó két csészényit ugyanoda, és spricceljük is szét a problémás részeken. Ezután öblítsük ki a lefolyót meleg vízzel, a mosogatót pedig meleg vizes szivaccsal törölgessük át. Berendezésünk olyan lesz, mint új korában.

5 FILLÉRES TAKARÍTÁSI TIPP A KONYHÁBA

A ragyogó fugáért

Hintsük végig szódabikarbónával a fugák vonalát a csempék között, majd egy kis meleg vizet rácsepegtetve dörzsöljük át azokat egy fogkefével. Az eredmény magáért beszél.

Segítség a cicásoknak

A cicatartók számára ismerős lehet a kellemetlen alomszag. A szódabikarbóna azonban erre is megoldást jelent. Minden csere után hintsük végig a multifunkcionális szuperanyagot a friss macskaalmon, hogy beszívhassa a kellemetlen szagokat.

A makulátlan sütőért

Nem fogunk többet borsos árú tisztítószerekre költeni, ha megtapasztaljuk a szódabikarbóna-ecet páros erejét sütőnkön. Alkalmazzuk a mosogatónál említett technikát: szórjuk végig sütőnk belsejében előbbit, majd spricceljünk rá utóbbit. Aki még nem próbálta, meg fog lepődni, milyen egyszerűen tűnnek el a legmakacsabban ráégett zsírfoltok is mindenhonnan.

TÖKÉLETLENÜL SZÉP AZ ÉLET

Az illatos otthonért

Megvan az a klasszikus, de beazonosíthatatlan szag, ami néha hatalmába keríti otthonunkat? Nagy valószínűséggel szőnyegünk a ludas. Az ugyanis olyan, mint a szivacsok: mindent beszív. A padlótakarók megfelelő tisztítását sokszor elhanyagoljuk, hiszen elég bonyolult folyamat, ezért aztán rengeteg por, kosz, zsír, elhalt hámsejt és haj is rájuk kerül, ezek nagy része pedig az egyszerű porszívózással nem jön ki. Vegyünk egy nagy doboz szódabikarbónát, szórjuk végig a szőnyegen, hagyjuk állni 1 óráig, majd porszívózzuk fel. Nem csupán a kellemetlen szagokat és a koszt fogja magába szívni, de a porszívó belsejébe kerülve azt is megtisztítja.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk