Active Beauty
Ragyogó szőke haj nyáron is

Sötétebb bőr, világosabb haj… nyár van!

Ragyogó szőke haj nyáron is

A szőke hajnak igazán kedvez ez az időszak, a napsütötte tincsek természetesen világosabbnak hatnak, aranyos csillogást eredményezve a hajban. A sötétebb, barna színű frizurának, de még a vöröses árnyalatoknak is jót tesz egy kis világosítás, ami felfrissíti és ragyogóvá teszi a hajat és ezáltal a bőrt is.

Színek és technikák

Ahogy megjelentek az első igazi nyári napsugarak, mindenki a strandra vágyik egy jeges ital társaságában. Jelenleg sajnos legtöbbünk utazási tervei meghiúsultak, de a strand hangulatért nem kell olyan messze mennünk, főleg, ha a hajunkról van szó! Nézzük milyen színeket és technikákat vethetünk be annak érdekében, hogy hajunk úgy nézzen ki, mintha most érkeztünk volna haza egy hosszabb tengerparti nyaralásról.

 

Természetes hatás

A természetes, úgynevezett „nude” szín hódít a szépségipar minden területén. A hajszín esetében ez azt jelenti, hogy a lehető legtermészetesebben, maximum 3 árnyalattal világosítjuk eredeti hajunk színét. Ez olyan hatást eredményez, mintha csak a nap szívta volna ki a sötétebb árnyalatot a hajunkból, azonban bőrünk sokkal ragyogóbbnak fog tűnni tőle.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

Homokszőke

A homokszőke árnyalat hasonlóan tengerparti, napsütötte hatást ad a hajnak. Ez az új kevert árnyalat a sötétszőke egy változata, egy kevés világosbarna árnyalattal vegyítve, ami összességében olyan színt kölcsönöz tincseinknek, amit csak 2 hét intenzív tengerparti nyaralás tudna adni.

Balayage és ombre technika

A megfelelően kivitelezett technika el tudja érni azt a hatást, mintha egy-egy tincsünket vagy a hajunk alját kiszívta volna a nap. Az utóbbi években töretlen népszerűségnek örvend ez a két eljárás.

A balayage technika lényege a rétegezés. A világosabb szín ecsettel kerül a hajtincsekre, különböző vastagságban, mennyiségben és eloszlásban. A haj ettől nagyon természetes módon fog világosabbnak tűnni, a legjobb pedig, hogy a lenövés sem fog látszani rajta. Ez a hajvilágosítási eljárás ráadásul sötétebb hajra is alkalmas.

STÍLUSOS HAJ NYÁRON IS

Az ombre haj esetében a fejtetőn megőrizzük az eredeti, sötétebb hajszínünket, és csak a hajunk alját világosítja ki a fodrász, természetes színátmenetben. Az árnyalatok és kontrasztok eltérőek lehetnek: sötétszőke haj kaphat világos szőke végződést, barna haj pedig karamellás árnyalatot. A lényeg, hogy a haj végén lévő szín világosabb legyen, mint az eredeti, ez fogja a napsütötte nyári hatást adni. Előny az ombre hajfesténél is, hogy nem kell aggódnunk a festék lenövése miatt, mivel a hajtő színe az eredeti marad.

További cikkek a témában: