Menü

A színek feng shui-ja

Milyen színeket használjunk az otthonunkban?

Home » Életmód » Otthon » A színek feng shui-ja - 03.2017

Bizonyára Ön is hallott már a feng shui-ról. Mint az ismert, az ősi kínai térrendezés művészetével megteremthetjük a harmóniát az otthonunkban. De találkozott már a színek feng shui-jával? Most eláruljuk, hol milyen színeket kell használnia, ha harmonikus, vidám és szerencsés élettérre vágyik!

Pirosat az izgalomért
A tűz elemet a feng shui-ban a piros képviseli, amely izgalmat és örömöt hoz az otthonunkba. Leginkább a hálószobában érdemes alkalmazni, de az étkezőt is feldobhatjuk piros kiegészítőkkel, hiszen elősegíti az emésztést. Vajon a vörösbor számít?

Kéket a nyugalomért
A kék köztudottan a nyugalom színe, és valóban: növeli koncentrációnkat és segít lehiggadnunk. Hogy otthonunk a nyugalom szigete legyen, használjunk minél több kék színt a fürdőszobánkban és a gyerekszobában. Utóbbi esetben talán megspórolhatunk magunknak néhány átvirrasztott éjszakát…

Narancssárgát az energiáért
Nincs is energikusabb szín, mint a narancssárga! Talán éppen ezért hívják az összejövetelek színének: a narancssárga elősegíti a beszélgetéseket és élénkítő hatással bír. A legjobb, ha a nappaliban vagy olyan helyen alkalmazzuk, ahol össze szokott gyűlni a család, ahol vendégeket fogadunk. Jó tudni: ha el szeretnénk adni a lakásunkat vagy a házunkat, ne tartsunk a falon narancssárga képet!

A narancssárga energikus színe elősegíti a beszélgetéseket és élénkítő hatással bír, így érdemes a nappaliban alkalmazni

Lilát a jólétért
A lila a királyok színe – mióta világ a világ. Nem csoda hát, hogy ez a nemes árnyalat jólétet hoz az életünkbe. Az anyagi javak területét, amely a bal sarokban van a legtávolabb a bejárattól, érdemes telepakolni minél több lila dekorációs elemmel!

Citromsárgát az egészségért
A feng shui-ban a citromsárga az erőt és az egészséget szimbolizálja – és állítólag még a termékenységet is elősegíti! És hogy miért? Mert a citromsárga (akárcsak az arany szín) segíti a tudatosabb gondolkozást és életmódot, éppen ezért jó, ha a dolgozósarkunkban alkalmazzuk. Még egy citromsárga virágcsokorral vagy egy lámpával is tehetünk az egészségünkért!

Rózsaszínt a békéért
Lehet, hogy azért alszunk rosszul, mert a hálószobánkban nem a megfelelő színt használjuk? Akkor próbáljuk ki a halvány rózsaszínt, amely nagy valószínűséggel segíthet! A rózsaszín ugyanis szeretetet és szerelmet hoz az ősi kínai elmélet szerint.

Zöldet a növekedésért
Az egyensúlyért, a növekedésért és az anyagi gyarapodásért válasszuk a zöldet. Elvégre ez a pénz színe is, nem? A legjobb, ha a konyhában található minél több zöld szín! És talán a gyerekeket is meggyőzhetjük arról, hogy egyenek több zöld színű zöldséget…

Fehéret az újrakezdéshez
Sok kisgyerekes pár kerüli a fehér színt az otthonában, hiszen a kicsik nem tudnak vigyázni az ilyen világos bútorokra, kiegészítőkre. Ám ha eladásra szánunk egy lakást vagy egy házat, érdemes minél több fehér felületben gondolkodnunk. A tisztaság és az ártatlanság színe ugyanis azt az érzetet kelti a vevőkben, hogy itt tiszta lappal indulhatnak. A fehér sterilsége egyébként könnyen megtörhető, ha metálfényű dekorációs elemekkel dobjuk fel.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk