Menü

Szépségfogadalmak az új évre

Bőröm érdekében megfogadom

Home » Szépség » Szépségfogadalmak az új évre - 01.2017

Az új év számos fogadalommal kezdődött, amely között talán olyan is van, amelyre már nem is emlékszünk. A betarthatatlan ígéretek helyett még most sem késő megfogadni magunknak, hogy 2017-ben jobban odafigyelünk bőrünkre, hiszen ha arcunk sugárzó, akkor a kedvünk is jobb. Az alábbi listát akkor is érdemes elolvasnia, ha ön valóságos sminkmániás vagy szépségszakértő, ugyanis vannak dolgok, amelyekről mindenki hajlamos megfeledkezni.

Minden este mossunk le a sminkünket

A smink eltávolítása olyan alapvető dolog, mint a pizsama felhúzása. Nem számít, milyen fáradtak vagyunk vagy milyen késő van, az arc alapos megtisztítására mindig kell időt szánni lefekvés előtt. Ha az arctisztítóval és vízzel történő sminklemosáshoz nincs erőnk, akkor használjunk sminklemosókendőt. Bőrünk hálás lesz érte.

Fordítsunk figyelmet a helyes használatra

Hónapokon át keressük a legmegfelelőbb termékeket, olvassuk a véleményeket, aztán amikor az ötcsillagosra értékelt portékát végre megkaparintjuk, el sem olvassuk a használati útmutatóját. Pedig az arcápolási termékek esetében a megfelelő sorrend és a helyes alkalmazás nagyon fontos, a krémek és szérumok csak így szívódhatnak be teljesen, azaz csak így fejthetik ki maximálisan jótékony hatásaikat.

Viseljünk napvédőt minden egyes nap

Ha csak egyetlen szépségfogadalmat teszünk 2017-ben, akkor ez legyen az: viseljünk minden nap napvédőt. A rendszeresen alkalmazott napvédőkrém megvédi arcbőrünket a káros UV-A és UV-B sugaraktól, ezáltal pedig az idő előtti bőröregedéstől. Ne felejtsünk el hát az év mind a 365 napján napvédőt használni – igen, a téli hónapok sem kivételek! És az sem kifogás, hogy azért nem kenjük be magunkat vele, mert nem szeretjük az állagát – a jó minőségű napvédő termékek nem ragacsosak.

Ne felejtkezzünk meg a testünkről

Általában az arcunk ápolásának szenteljük a legnagyobb figyelmet, a testünket pedig elhanyagoljuk. Ha azt gondoljuk, hogy a tápláló tusfürdővel el van rendezve a dolog, akkor bizony tévedünk. Próbáljunk meg ugyanúgy gondoskodni a testünkről, mint az arcunkról: használjunk rendszeresen testradírt és hidratálni se felejtsünk el!

Ismerjük meg a bőrünket

Annyi évet leéltünk már benne, de vajon mennyire ismerjük? Tudjuk, milyen bőrtónusunk van? Biztosak vagyunk benne, hogy zsíros, száraz vagy a kettő kombinációja? Ha csak elképzeléseink vannak róla, akkor érdemes felkeresni egy szakértőt (például sminkmestert vagy kozmetológust), aki segít kideríteni mindent. Ezek után sokkal egyszerűbb lesz megtalálni a bőr igényeinknek megfelelő termékeket.

Kukába a lejárt termékekkel

Ahogy szezonról szezonra nagytakarítást tartunk a gardróbunkban, úgy érdemes ugyanezt megtenni időről időre a neszesszerünkben is. Ha egy beautycucc szavatossága lejárt, dobjuk ki. Ha már nem is emlékszünk, mikor vásároltuk, dobjuk ki. Ugyanez legyen a sorsa azoknak a szépségtermékeknek is, amelyeknek már furcsa a szaga vagy megváltozott a színe.

Aludjuk ki magunkat

Ez a fogadalom talán amúgy is mindenki listáján szerepel, de a megfelelő mennyiségű alvás a szépségünk szempontjából is rendkívül fontos. A kiadós alvással nemcsak a szem alatti karikákat előzhetjük meg, de időt adunk bőrünknek a regenerálódásra is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk