Menü

A szép köröm ellenségei

Leggyakoribb hibák a körömápolásban

Home » Szépség » A szép köröm ellenségei - 03.2017

Körmeink ápolása alapvető része szépítkezési rituálénknak, mégis sok hibát elkövetünk manikűrözés közben. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat, amelyek útjába állnak a tökéletes megjelenésnek. Az alábbi szokásokat jobb, ha még ma elfelejtjük a szép köröm érdekében!

Nem használunk alaplakkot

Az alap- és a fedőlakk használata azért szükséges, hogy a színes körömlakk tartósabb legyen, ne pattogjon le idő előtt. Időt és pénzt is spórolunk azzal, ha a lakkozást alaplakkal kezdjük!

Lekaparjuk a körömlakkot

Még ha használunk is fedőlakkot, egy idő után a szín elkezd lekopni vagy lepattogni. Amikor utóbbi történik, van úgy, hogy késztetést érzünk a lakk lekaparására. Ezzel viszont nagyon rosszat teszünk, hiszen a lakkal együtt sokszor a körmünk felső rétegét is leszedjük. A megoldás? Mindig tartsuk magunknál az aktuális színt, hogy ki tudjuk javítani a manikűrünket!

Túl sok rétegben lakkozunk

Ahogy az előbb említettük, egy-egy apróbb javítás érdekében kenhetünk egy extra réteget a körmünkre. De ha sok-sok réteg lakkot viszünk fel, az a köröm kiszáradásához vezet. Inkább mossuk le az egészet, és kezdjük újra az alapoknál.

Acetontartalmú körömlakklemosót használunk

A legtöbb körömlakklemosó tartalmaz acetont, amely kiválóan eltávolítja a festéket, ám a köröm számára annál károsabb. Vásároljunk acetonmentes körömlakklemosót és áztassuk körmeinket langyos, szappanos vízbe, mielőtt alkalmazzuk.

Túlságosan sokat polírozzuk

Sokan körömpolírozóval próbálják meg elérni a tökéletes fényességet. Ám a dörzsölés rendkívül gyengíti a körmöket. Inkább fedőlakkal tegyük ragyogóvá körmeinket!

Körömreszelés

Levágjuk a körömszálkát

A körömszálka egy felrepedt rész a köröm szélén, amelyet hajlamosak vagyunk levágni, ezzel pedig utat nyitunk a fertőzéseknek. Levágás helyett használjunk E-vitamint tartalmazó kutikulaolajat, amely hidratálja a kiszáradt területet, az eltávolítását pedig bízzuk szakemberre.

Túlságosan sokat reszeljük

Akárcsak a polírozást, a reszelést is túlzásba lehet vinni. A lényeg, hogy a reszelőt ne oda-vissza, hanem mindig csak egy irányba mozgassuk, így elkerülhető, hogy a körömlemezek elváljanak egymástól.

Túl sokat érintkezik a körmünk vegyszerekkel

A mindennapos takarítás során a körmünk rengeteg háztartási tisztítószerrel találkozhat, amelyek nem tesznek jót neki. Amikor csak tehetjük, húzzunk fel gumikesztyűt a takarításhoz, így elkerülhetjük a károsodásokat.

Nem táplálkozunk helyesen

A legalapvetőbb dolog, amelyet körmünk egészségéért tehetünk, az az, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozunk, azaz kellő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és fehérjét fogyasztunk. És természetesen, hogy rengeteg vizet iszunk!

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk