Active Beauty
Szempillaspirál trendek

Fókuszban a szempillaspirálok

Szempillaspirál trendek

Teljesen természetes vagy épp mű, klasszikus fekete vagy akár többszínű szempillák. Bemutatjuk a legújabb trendeket és újdonságokat a szempillaspirálok világából.

Minden változik. A következő szezonban a szempillákat többféle színűre fogjuk festeni. Vagy éppen teljesen elhagyjuk a festést, mert előretörőben van a természetesség. A különben nem túl népszerű légyláb szempillát sem kell már feltétlenül kerülni, mert akár művészi hatást is elérhetünk vele. Más trendek ezzel szemben a túlzott mesterkéltséget hirdetik műszempilla formájában. Vagyis ebben a szezonban minden lehetséges.

Csupasz pillák

A kiindulópont mindig a sűrű, dús szempillakoszorú. Az új trend, ami éppen csak elindult hódító útjára, a csupasz pillák, azaz a szempillák festés nélkül, teljesen természetesen. Persze szempillaspirál nélkül ez sem működik. Ám a szempillákat ebben az esetben csak átlátszó géllel húzzuk át, vagy szempillakefével igazítjuk meg. Ennyi az egész. Szintén jól mutat, ha a szempillák úgy néznek ki, mintha éppen most jöttünk volna ki a vízből: nedvesek és kócosak. Ezt extra adag szempillagéllel érhetjük el.

Babaszemek

Mint a neve is mutatja, ennél a sminknél úgy sminkeljük a szemet, hogy egy babáéra hasonlítson. Azaz legyen extra nagy és csodálkozóan kerek. Ezt hosszú, erősen festett szempillákkal érhetjük el. A hangsúly mindenekelőtt az alsó szempillákon van. Itt bevethetjük a légyláb technikát is. A felső és az alsó szempillákat többször átfestjük speciális doll eye szempillaspirállal. Minden réteg után (legfeljebb három réteget vigyünk fel) hagyjuk 1-2 percig száradni a szempillákat. A légyláb hatást úgy lehet jól elérni, ha minden egyes szempillát szemöldökcsipesszel óvatosan összenyomunk.

Tipp: A spirálozás előtt alkalmazott primer előkészíti a szempillákat a színezésre, kissé szétválasztja és meg is hosszabbítja azokat.

Nem elhanyagolandó: a szempillák ápolása

Nem elég csak festeni a szempillákat, ápolásra is szükségük van. A szempillaspirál olyan termék, aminél nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy bőrbarát legyen. Az új szempillaspirálok közül sokat már úgy fejlesztenek ki, hogy ne csak vadítóvá tegyék a szempillákat, hanem egyúttal ápolják is őket. Vannak olyan szempillatusok, amelyek lipideket és vitaminokat tartalmaznak, hogy hidratálják a ­szempillákat és erősítsék a szerkezetüket. Így a szempillák lágyabbá válnak. A B5-provitaminnak a hidratálásban van fontos szerepe. Ez az alkotóelem a hidratálás mellett a szempillákat dúsabbá is teszi.

Műszempillák

Minden hamisítható. Aki nem szeretne műszempillákat, az kipróbálhatja a műszempilla hatású spirálokat. Ez már az XXL kategória, és a maximális dúsító hatás a minimum, amit ezektől a termékektől elvárunk. A műszempilla hatású spirálokkal olyan pillákat festhetünk, amelyek úgy néznek ki, mintha műszempillák lennének, holott valójában nem azok. A­ különleges tusokat legtöbbször innovatív push-up kefe egészíti ki, ami a szempillákat teltebbé teszi, míg a lekerekített sörték vastagabbá teszik az egyes pillákat. A kefék gyakran ergonomikus kialakításúak, hogy minden egyes szempillát külön hangsúlyozhassanak. És természetesen minden szemhéjtusban van valamilyen formázó wax, ami biztosítja, hogy a­ szempilla hosszú ideig göndör maradjon.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Olvasson tovább: Így készítsünk színes szempillaspirálokat

A színes szempillafesték akár feketével kombinálva, akár önmagában hordva a következő szezonban még keresettebb lesz, mint valaha. A színek palettája azonban véges, így sajnos nem mindig találunk az üzletekben olyan árnyalatú szempillaspirált, melyet megálmodtunk magunknak. Ezzel a trükkel azonban mindenki megalkothatja magának az óhajtott színt. Ehhez szükséges egy átlátszó szempillaspirál, tetszés szerint kiválasztott szemhéjpúder, egy keverőtálka és egy ecset.

Vészhelyzet esetén:

ein geschminktes Auge1. lépés: Vegyünk egy kevés porállagú szemhéjpúdert és kissé törjük össze egy tálkában.
2. lépés: Öntsünk hozzá egy keveset a színtelen szempillafestékből, és jól vegyítsük őket össze.
3. lépés: Most jön a neheze. Egy ecset segítségével vigyük fel a keveréket a szempillákra. Hagyjuk megszáradni. A legegyszerűbb, ha egy tiszta szempillaspirál-kefét használunk a művelethez.

Ezt a metódust inkább csak alkalmankénti vészakciókra ajánljuk, mintsem a mindennapos sminkelésekhez.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés