Menü

A legújabb szemfestési trendek

Ezek a sminktrendek már első látásra is kellően feltűnőek.

Home » Szépség » Smink » A legújabb szemfestési trendek - 03.2018

Monokróm szemhéjpúder, macskaszem, csillámeffektek és természetes ragyogás – ebben a szezonban a szemfestési trendek széles palettájáról választhatunk.

 A SMINK MONDJA MEG, HOGY KI VAGYOK?

Egyszínű szemhéjfesték

Élénk színű szemfestékkel egyszerűen kifejezhetjük egyediségünket!Az egyszínű szemhéjfestéket lime, világoszöld, türkiz vagy lila árnyalatban, szabadkezes technikával visszük fel, amitől a szemhéjon kisebbfajta színrobbanás következik be. Nincs szükség eszközökre vagy bonyolult mozdulatokra. Ehhez a technikához kizárólag az ujjaira lesz szüksége, a testhőnek köszönhetően ugyanis a szín rendkívül jól eloszlik a bőrön. Ezúttal nem a tökéletesség a cél, hanem az egyediség – teljesen mindegy, hogy visszafogott, merész vagy csak pontról pontra felvitt a szemfesték. Jól mutat hozzá a nude színű rúzs.

Így csinálja:
Először vigyen fel primert, hogy tovább és jobban tartson a szemfesték. Ezután a középső ujjával húzza kissé felfelé a szemhéját, és a mozgó szemhéjat színezze élénkre a szemhéjfestékkel. Finoman nyomkodva oszlassa el a festéket a szemhéj szélei felé. Ami a szemfesték formáját és erősségét illeti: szabad a vásár.

 

Cat Eye Wing

A Cat Eye Wing az idei szezon nagy trendje, mely a klasszikus macskaszem smink egyszerűbb változata.Az idei tavaszi/nyári szezont a szárnyak, a macskaszem és minden elképzelhető, szemhéjceruzával rajzolt forma jellemzi. A Cat Eye Wings a klasszikus macskaszem egyszerűbb változata, egy grafikus mintához hasonlít leginkább, és nagyobbnak tűnik tőle a szem.

Így csinálja:
Először húzzon ferdén felfelé egy kb. egy centiméter hosszú vonalat az alsó szemhéj külső sarkából. A hegyes végű folyékony szemhéjtus remek ehhez a típusú vonalhoz. A felső szemhéj közepétől indulva is húzzon egy vonalat függőlegesen felfelé. Ám ez elég, ha fél centiméter hosszú. A következő lépésben kösse össze ezt a két vonalat. Ezzel egy nagyjából rombusznak megfelelő formát hozott létre. Ezt óvatosan és pontosan fesse ki a folyékony szemhéjtussal.

 

AKI MER, AZ SZÍNES SMINKET VISEL

Csillámhatás

A tökéletes, csillogó szemsmink lila és türkiz színekben igazán különlegessé varázsolja megjelenésünket!Ebben a szezonban sem maradhatunk csillogó smink nélkül. De miért is? Például azért, mert számtalan változatban és helyen alkalmazhatjuk.

Így csinálja:
Ehhez a sminkhez türkiz és lila színekben is szüksége lesz csillámrészecskés szemfestékre. Ezúttal primer vagy szemfestékalapozó biztosítja, hogy a€ smink hosszan tartó legyen. Egy ecsettel vigye fel a szemfestéket a külső szemzug köré. A szempilla vonalán erősebben és vastagabban vigye fel, így kifelé könnyebben szét lehet satírozni.

Természetes ragyogás

A highlighter természetes módon képes ragyogóvá varázsolni arcunkat.Kiemelni sokféleképpen lehet. Egy biztos: egy highlighter tökéletes eszköz erre a célra, hiszen ragyogást ad a bőrnek – felvihetjük akár a teljes arcunkra, de annak csak bizonyos részeire is. Ha például fényes pontokat rajzolunk vele a szemünk fölé és alá, tekintetünk szikrázó lesz, szemöldökünket pedig optikailag megemeli ez a technika.

Így készül:
Ehhez a szem make-uphoz az alapozást követően csupán egy fényes, világosbarna szemhéjpúdert viszünk fel a szemhéjakra. Ezután erős, fényes pontokat nyomunk a stifttel a szemhéjak fölé és alá, valamint a szemünk belső sarkába is. Ezeket egy ecset vagy egy stick segítségével vigyük fel, majd pedig az ujjunkkal dolgozzuk el szépen a festéket. Ezt a természetes lookot megkoronázhatjuk úgy, hogy a szempillákat csak enyhén, a szemöldököt viszont hangsúlyosan sminkeljük.

Még több szemfestési trend 2018-ra

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés

MentésMentésMentésMentésMentésMentés

MentésMentésMentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk