Menü

Aki mer, az színes sminket visel

A szezon sminktrendjei

Home » Szépség » Smink » Aki mer, az színes sminket visel - 01.2018

Nyugodtan legyen egy kicsit merészebb a megszokottnál: a színes sminkek kinyilatkoztatnak, a természetesség jelképévé válnak.

 MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT SZÉPSÉGSZTORIJA!

Non-touring: adja önmagát!

Bátran mutassa meg a bőrét. Ahelyett, hogy több réteget vinne fel az arcára, most a kevesebb több elve érvényesül. A trend neve non-touring, a hangsúly a friss, természetes bőrön van, és csak bizonyos területeken alkalmazzuk a highlightert.

Erre lesz szüksége:

 • primer
 • BB krém
 • highlighter

Először is minden apró bőrhibát fedjen el egy vékony réteg primerrel. A primerre csak egy nagyon vékony réteg BB krémet vigyen fel, hogy a smink természetes hatású legyen. Végül az arc legmagasabb pontjait, vagyis az arccsontokat, az orrnyerget és a szemöldök alatti részt hangsúlyozza highlighterrel. Tipp: Ennél a sminknél még azok se használjanak mattító primert, akiknek hajlamos a bőrük a zsírosodásra. Nyugodtan lehet picit fénylő az arc.

Statement ajkak: szólaljon meg bátran!

Mégpedig erős színűre festett ajkakkal. Akár a rózsaszín, a lila, a narancssárga, a bordó, vagy a legklasszikusabb árnyalat, a vörös mellett dönt, a statement ajkak a figyelem középpontjában állnak és nyomatékot adnak a szavainak.

Erre lesz szüksége:

 • ajakprimer
 • erőteljes színű rúzs

A statement ajaknak simának kell lennie. Ehhez először dörzsölje puhára és rugalmasra a száját ajakradírral, hogy az elhalt bőrsejteket eltávolítsa. Azután vigyen fel egy kevés ajakprimert. Kisimítja a ráncokat, hidratálja az ajkat és tartósabbá teszi a sminket. Húzza meg az ajka körvonalait a rúzs hegyével, majd színezze át a száját. A felesleges rúzst eltávolíthatja, ha egy kozmetikai kendőt szorít az ajkai közé.

Hangsúlyos szemöldök: legyen feltűnő!

Tegyen róla, hogy az arca kifejező legyen. Mert a szemöldökszelídítés napjai véget értek. Most az erősen hangsúlyozott, bozontos szemöldök a trendi. Az erőteljes szemöldöktől nagyobbnak tűnik a szem, az arckifejezés pedig természetes és erőt sugalló lesz.

Erre lesz szüksége:

 • színezett szemöldökzselé vagy szemöldökspirál
 • szemöldökpúder
 • szemöldökceruza
 • ferdére vágott ecset

Egy szemöldökspirállal nemcsak sötétebbé, hanem dúsabbá is teheti a szemöldökét, mivel a finom mikrorostok a szálakhoz tapadnak. Mindig a növekedés irányában vigye fel. Ahhoz, hogy a szemöldökét hangsúlyosabbá tegye, szemöldökpúderre lesz szüksége. Egy tömött,  finom szálú, enyhén ferdére vágott ecsettel vigyen egy kis púdert a szemöldökre. Legyen óvatos, hogy sehol ne csomósodjon össze. A kis szabálytalanságokat vagy a réseket töltse ki szemöldökceruzával. Rögzítse a sminket áttetsző szemöldökpúderrel, amit mindig lentről felfelé vigyen fel.

Hangsúlyos szemek: viseljen színeket!

A zöld, a kék és a lila erőteljes hatást érnek el a szemhéjon, és magukra vonzzák mások tekintetét. Ebben a szezonban az erős monó színek a divatosak. Az 1990-es évek hódításának köszönhetően ez különösen érvényes a lila minden árnyalatára az orgonától az ibolyakéken át a szilváig.

Erre lesz szüksége:

 • korrektor
 • szemhéjalapozó
 • lila szemhéjpúder
 • szemfestékecset

Az ibolyakék szemfestéknek jó alapra van szüksége. Különösen a szem alatti bőrt kell tökéletesen elfedni. Mivel kék és piros részecskékből áll, amelyek még jobban hangsúlyoznák a szem alatti sötét karikákat, először a korrektort kell felvinni. Ezután következik az alapozó, hogy elkerüljük a szemcséket. A szemfestéket ecsettel vigye fel egyenletesen, nagy területre. Hogy meddig, azt mindenki maga dönti el.

Instagram inspirációk

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

Share
Vissza az oldal tetejére
Mint minden weboldal, az activebeauty.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban talál. Értem