Active Beauty
Szakítás után

Ezeket tedd meg magadért

Szakítás után

Egy szakítás mindig nagyon nehéz. Hirtelen egyedül maradunk, és ismét meg kell találnunk a helyünket a világban. Az alábbi 5 tippnek hála könnyebb lesz megszoknunk az új élethelyzetet, aztán egy idő után elkezdjük majd jobban érezni magunkat.

#1 – Írjunk levelet (de ne küldjük el)

Nem sikerült mindent tisztáznunk az ex barátunkkal, aminek következtében ugyanazok a gondolatok kavarognak a fejünkben? Akkor írjunk neki egy levelet, amit azonban ne küldjünk el! Bármit leírhatunk: a szép pillanatokat, az általunk elkövetett hibákat, akár elnézést is kérhetünk ezekért. Egy ilyen levél megírása során az összes gondolatunkat le tudjuk írni, ami azonnal megkönnyebbülést hoz, hiszen minden jót és rosszat papírra tudunk vetni. Amikor elkezdjük írni a levelet, akkor még lehet, úgy gondoljuk, hogy el fogjuk küldeni, azonban amikor a végére érünk, már egyáltalán nem fogjuk ennek szükségét érezni.

#2 – Pakoljuk el az emlékeket

Mindenki másképp él meg egy szakítást. Vannak, akik azonnal elpakolnak minden emléket, nehogy bármi az eszükbe juttassa a lezárult időszak történéseit, míg mások akár heteken át képesek nézegetni a fényképeket. Egy a lényeg, ne foglalkozzunk azzal, amit a többiek mondanak! Ha nekünk úgy jó, akkor hagyjuk kint az emlékeket, ha pedig minél előbb el akarjuk azokat tüntetni, akkor vegyünk elő egy dobozt, és pakoljunk bele mindent.

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

Ennek ellenére azért nyugodtan adhatunk magunknak egy kis lökést, hiszen az emlékek elrámolásával akár le is rövidíthetjük a szakítás utáni fájdalmas időszakot, továbbá büszkék leszünk magunkra, hogy ilyen erősek és bátrak vagyunk. Minél tovább ragaszkodunk az emlékekhez, annál tovább foglalkozunk a múlttal, nem pedig a jövővel.

#3 – Tanuljunk valami újat

Próbáljunk ki egy olyan sportot, amit eddig a párkapcsolatunk miatt nem tudtunk, esetleg nem szántunk rá időt. Akár egy új nyelvet is megtanulhatunk, de a barkácsolás is jó figyelemelterelés lehet. Teljesen mindegy, hogy milyen elfoglaltság mellett döntünk, bátran próbáljuk ki, csak nyerhetünk vele, hiszen új képességekre tehetünk szert, továbbá új embereket ismerhetünk meg.

#4 – Utazzunk el

Az utazásnál nincs is jobb gyógyír! Ha nem szeretnénk egyedül útnak indulni, akkor hívjuk magunkkal a barátainkat. Biztosan szívesen eljönnek velünk kempingezni, de talán még egy wellness-hétvégére sem mondanak nemet. Ha azonban valami újra vágyunk, esetleg egy akciódúsabb útra, akkor itt az idő, hogy beleugorjunk az ismeretlenbe!

A BOLDOG PÁROK TITKAI

#5 – Ne aggódjunk

Egy szakítás után még frissek a sebek, ennek ellenére hamar megfordul a fejünkben a következő kapcsolat gondolata. Leginkább azok a kérdések foglalkoztatnak, hogy mikor talál ránk újra a szerelem, illetve meddig kell még egyedül lennünk. Tény, hogy ez az időszak nagyon nehéz, főleg azoknak, akik nem szeretik a magányt, azonban ezt is meg kell tanulni kezelni, illetve kiélvezni. Szeressünk néha egyedül lenni, élvezzük a saját társaságunkat, a szerelem pedig idővel ismét vissza fog találni az életünkbe.