Menü

Szájfény

4 trükk a teltebb ajkakért

Home » Szépség » Smink » Szájfény - 01.2021

Az ajkak teltebbé varázsolásához nincs szükség töltőanyagokra vagy bonyolult sminkekre. Egy kis szájfény és az alábbi technikák elegendőek.

Természetesen szeretjük az élénkvörös csókos szájat. De néha jobb a természetesség határán belül maradni. Az álomajkak, amelyek smink nélkül is jól néznek ki, teltek és érzékiek, könnyen megvalósítható. Ebben az esetben a szájfény – melyből a dm-nél nagy a választék – a megfelelő termék.

SZÁJFÉNY A TELTEBB AJKAKÉRT – EZEK A TRÜKKÖK MINDIG MŰKÖDNEK

Szájfény hatás

Akár maszkként a ráncok ellen, akár aktív ápolásként a nappali krémekben, akár szájfényként a teltebb ajkak érdekében – a hialuronsav az a varázsformula, amely „töltést” ad nekünk. A hatóanyag sok vizet képes felszívni, és közben ballonként tágul. A hialuronsav a bőrbe kerülve csillapító és formáló hatású. A speciális volumizer szájfény – elérhető a dm-ben – akár négy órán keresztül is fenntartja ezt a hatást.

Extra tipp: Minden olyan termék hatékonyabb, ami tartamaz hialuronsavat, mivel így több nedvesség áll rendelkezésre a bőrnek a sejtjeiben. Továbbá mindig győződj meg arról, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasztasz-e –  lehetőleg teát vagy vizet. Vannak figyelmeztető jelek, ha nem iszunk esetleg eleget.

TARTÓS RÚZS

Minél fényesebb, annál teltebb

Ez egy optikai trükk, hiszen a világos területek mindig nagyobbnak látszanak, mint a sötétek. Ezt a trükköt sminkelésre ugyanúgy használhatjuk. Egy világos színű korrektorral vagy ajakfestékkel – ideális esetben fehérrel – kövessük az ajkak kontúrvonalát, majd átlátszó szájfénnyel töltsük ki.

Extra tipp: Ha fokozni szeretnéd a hatást, akkor a szájfény felvitele előtt egy kis púdert tegyél a teljes ajakfelületre. A púder enyhén világosítja az ajkakat és nagyobb volument ad nekik.

Volumen a matt ajkak számára

Alapvetően a fényes ajkak mindig kissé teltebbek, mint a mattak. Ha továbbra is trendi matt megjelenésre vágysz, próbáld ki ezt a trükköt: az ajak kontúrvonalát és a szájzugokat sötét szájfénnyel fesd ki, míg a világos szájfényt az ajak közepére vidd fel. Ez a megjelenés különösen természetes, ha különböző intenzitású nude vagy rózsaszínű árnyalatokat használsz, de természetesen a trükk a vörös vagy a barna árnyalatokkal is működik.

Extra tipp: Ha az alsó ajak közepén egy apró, átlátszó és fényes ajakfényt használsz, akkor a matt megjelenés nem veszíti el bársonyosságát, de az ajkak kissé teltebbek lesznek. Miért ne kombinálhatnád a matt és a fényes hatást?

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

Volumen borsmentaolajjal

Tegyél az ujjadra néhány csepp borsmentaolajat, masszírozd be az ajkaidba, és várj. Néhány perccel később az ajkaid nemcsak melegnek és bizsergetőnek érzed, hanem hirtelen teltebbnek, élettel telibbnek és rózsásabbnak is tűnnek. Az olaj aktivizáló hatást fejt ki a sejtek számára, és így biztosítja a természetes push-up hatást. Ha egy kis átlátszó vagy nude színű szájfényt teszel az ajkaidra, az eredmény még gyönyörűbbnek fog tűnni.

Extra tipp: Az ajakak radírozása szintén serkenti a sejtek aktivitását, és biztosítja a keratinizált sejtek eltávolítását, valamint az ajkak puha és bársonyos megjelenését. Így a szájfény még egyenletesebben oszlatható el.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk