Menü

Az 5 leggyakoribb sminktárolási hiba

Kerüld el ezeket!

Home » Szépség » Smink » Az 5 leggyakoribb sminktárolási hiba - 08.2020

Melyik nő ne ismerné az érzést, amikor megpillant egy gyönyörű színű rúzst vagy szemhéjfestéket, és érzi, hogy  azonnal meg kell vennie?! Hazaérve aztán egyszerűen betesszük ezeket a többi készítmény mellé, mit sem törődve azzal, hogy ott jó helyük van-e vagy sem. Ez azonban nagy hiba!

Ha rossz helyen tároljuk ezeket a termékeket, akkor lehet, hogy hamarosan a kukában kötnek ki, ami nem csak a környezetre, hanem a pénztárcánkra nézve is elég nagy baj. Nézzük, hogy kerülheted el ezt.

#1 hiba – Fürdőben tárolás

Valljuk be, hogy a legtöbben a fürdőszobában tároljuk a sminkünket. Ez azonban elég nagy hiba, ugyanis a púderben, a pirosítóban és a szemhéjfestékben, azaz minden porállagú sminktermékben kárt tesz a párás levegő. A levegőben található nedvességet ugyanis magukba szívják ezek a készítmények, aminek következtében előbb megromlanak.

#2 – Közvetlen napfény

Szintén gyakori hiba, hogy a sminkeket nem árnyékos helyre tesszük, ezáltal hosszabb rövidebb ideig éri őket a közvetlen napfény, aminek hatására kiszáradnak a színes pigmentek, majd kifakulnak.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

#3 – Rúzs a hűtőben

Gyakori tévhit, hogy a rúzsokat a hűtőszekrényben kell tárolni. A hideg hatására ugyanis megváltozik a rúzsok állaga, és a párolgás következtében csökken a nedvességtartalmuk, azaz kevésbé lesznek krémesek. Egyetlen egy kivétel van: ha a rúzs a nyári forróságban megolvad, akkor azzal megmenthetjük, ha pár percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

#4 – Körömlakk a hűtőben

A rúzshoz hasonlóan a körömlakkot sem ajánlott a hűtőszekrényben tartani, ugyanis a körömlakk is veszít a nedvességtartalmából, azaz besűrűsödik és nyúlós lesz. Ennek a dekorkozmetikumnak keressünk inkább egy normál hőmérsékletű, nem párás szobát.

Míg a rúzst és a körömlakkot tönkreteszi a hideg, addig a szemceruza használatra pozitív hatással van. Abban, hogy minél egyszerűbben és szebben tudjuk meghúzni a tusvonalunkat, sokat segíthet, ha használat előtt kb. 20 percre betesszük a ceruzást a hűtőbe. A hideg hatására picit megkeményedik, ezáltal sokkal pontosabb lesz a vonal, és nehezebben kenődik el.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

#5 – Túl meleg

Minél folyékonyabb egy sminktermék, annál könnyebben el tudnak benne szaporodni a kórokozók. Ennek elkerülése érdekében soha ne tároljuk ezeket a készítményeket meleg helyiségekben, hiszen a magas hőmérséklet kedvez a baktériumoknak. A szemkörnyéki krémeket akár tehetjük hűtőbe is, hiszen a hideg krém még a duzzadt szemek ellen is hatásos.

Tipp: Részesítsük előnyben a tubusos krémeket a tégelyesekkel szemben, hiszen az előbbiekbe nem tudunk az ujjunkkal kórokozókat belekenni, ezáltal sokkal tovább elállnak.

További cikkek a sminkeszközökről:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk