Menü

Sportos szépség

Izzadtan is csinosan

Home » Szépség » Sportos szépség - 07.2018

Néhány trükk, és a smink sport közben is tartós marad. Így legfeljebb az izzadság csorog végig az arcán.

Tenisz

Sophie Kaspar bécsi sminkmester szerint elegendő egyetlen alapszabályt betartani: „Sportoláshoz kevesebb, könnyedebb állagú és vízálló sminktermékeket kell használni, amelyek lehetőleg nem-komedogénok, azaz nem tömítik el a pórusokat.”

 

 

Kungfu

Az ázsiai smink különösen lenyűgöző a vörös ajkakkal és a fejtetőre tűzött szamurájkonttyal. A smink többi része rendkívül diszkrét és egy árnyalattal világosabb, mint a természetes bőrszín.

Néhány egyszerű, de hatásos trükkel bebiztosíthatja, hogy a rúzs tartós legyen.

  • Használjon primert: ez az ajakalapozó hidratálja a bőrt, eltünteti a ráncokat, és mattít is.
  • Vigyen fel alapozót: primer helyett egy csepp alapozót is felvihet az ajkára, de ez legyen egy árnyalattal világosabb, mint a bőrszíne. Az eredmény: az ajak színe ragyogó és intenzív lesz.
  • Színezzen szájkontúrral: ennél a sminknél az ajkakat teljes egészében vízálló szájkontúrceruzával színezze be. Így a fixáló hatást az egész szájon érvényesíteni tudja.

 

Boksz

A sportos frizurához érdemes ezt az elvet követni: „Minél erőteljesebb a mozgás, annál szorosabban simuljon a fejünkre a hajunk” – javasolja Sophie Kaspar sminkmester. Szinte nincs olyan frizura, ami jobban illene a sporthoz, mint a parkettafonás. Ennél a könnyített változatnál csak két fonatot készítünk a fejtetőn, majd a haj többi részével együtt összefonjuk egy copffá.

 

Parkettafonás – így csinálja:

Miután átfésülte a haját, és fújt rá egy kis sós vizes spray-t, stílfésűvel válasszon le a feje tetején két egyforma nagyságú tincset, amelyek a középső választékkal párhuzamosan futnak. Most jön a neheze. Fontos, hogy fonás közben a fejéhez minél közelebb dolgozzon. Ahhoz, hogy ez működjön, a maradék hajból mindegyik lépésnél nagyon vékony tincset fonjon bele a copfba. Miután a fonat elkészült, fogja össze átlátszó hajgumival. Végül a két parkettafonatból és a haj többi részéből fonjon egy nagyobb copfot.

Futás

Ennél az izzadós sportágnál meg kell fontolni néhány dolgot, különösen a sminkeléssel kapcsolatban. Az alapozót például gyengéden tapogatva ajánlatos felvinni az arcra az ujjaival. Ez a módszer biztosítja, hogy a smink tartósabb legyen. A korrektorral ugyanígy érdemes tenni, ugyanis ha tapogatva viszi fel, elkerülheti, hogy a szemek körül összegyűljön. Ha pedig egy kis púdert visz fel a visszafogott színű szemfesték alá, az tartósabbá teszi a nem vízálló termékeket.

 

 

Bungee-copf – így csinálja:

Ez a trendi frizura átmenet a lófarok és a konty között. Egy hajkefén kívül színes hajgumikra lesz hozzá szüksége. Ossza a haját két egymás alatt-felett elhelyezkedő copfra, az egyiket a feje tetején lévő hajból fogja össze, a másikhoz pedig két oldalról fogja össze a haját. A két copfot kreatívan fogja össze egymással, és rögzítse különböző helyeken a színes hajgumikkal.

HOGYAN SMINKELJÜNK NYÁRON?

Úszás

A smink a medencében is kitart – legalábbis akkor, ha vízálló termékeket használ. A szempillaspirál éberré teszi a tekintetet, a hangsúlyozott szemöldök erősíti az arc kontúrjait. A színes szemhéjpúder pedig egészen vidámmá teszi az összhatást. A vízálló termékek biztosítják, hogy a smink még akkor is az arcán, ne pedig a medencében legyen, amikor felbukkan a víz alól. Ennek ellenére nem árt fixálni sminkfixáló spray-vel. Szárítkozásnál pedig az arcáról csak óvatosan itassa fel a vizet ahelyett, hogy erősen letörölné.

 

 

 

 

 

Öt tipp a sportos alapsminkhez:

  1. Sminkelés előtt ápolás. Ideálisak ehhez a könnyű hidratáló- vagy gél-krémek, amelyek gyorsan felszívódnak és nem hagynak zsíros réteget a bőrön.
  2. Használjon könnyű állagú termékeket. A teljes smink tabu. Inkább válasszon színezett nappali krémet vagy légáteresztő formulájú alapozót. Tipp: Tartsa távol a kezét az olajos anyagoktól, ezek ugyanis elősegítik a pattanások kialakulását.
  3. Ragaszkodjon ebben az esetben a vízállóhoz. Ahhoz, hogy minden a helyén maradjon, mindenképpen vízálló változatot kell választania szempillaspirálból, szemöldökzseléből és szemhéjpúderből.
  4. Mindent fixáljon. A biztonság kedvéért mindig rögzítse a sminkjét. A legjobb, ha ehhez sminkfixáló spray-t vagy áttetsző, a bőrének megfelelő púdert használ.
  5. Itassa fel az izzadságot. Mindenki izzad, aki sportol. Gyengéden itassa fel az izzadságot az arcáról kozmetikai kendővel, hogy megvédje a sminket. A speciális mattítókendők is sokat segítenek.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk