Menü

Slime készítése házilag

A legmókásabb őrület-hullám

Home » Szabadidő » DIY » Slime készítése házilag - 05.2018

Unatkozik a gyerkőc suli vagy ovi után, nekünk viszont nincs erőnk a játszótérre menni vele? Semmi gond! Itt a legújabb, kis energiabefektetéssel hatalmas mókát kerekítő őrület: a slime! A nyúlós-ragadós, kicsit undi, de annál viccesebb csodát az otthonunk kényelmében is bármikor elkészíthetjük. Nézzük, hát hogyan!

A különböző slime-ok készítése körülbelül két-három éve lett világszerte felkapott, és szerencsére hazánkba is elért az őrülten mókás trend. Pár könnyedén beszerezhető hozzávalóval és egy csipetnyi kreativitással pedig igencsak szórakoztató pillanatokat szerezhetünk gyerkőcünknek és magunknak is. Számos különböző slime recept kering az interneten, és ahogy külföldön, itthon is sok youtubert ihletett meg ez a jópofa időtöltés. Mutatjuk is a kedvenceinket!

DIY TORNACIPŐK

Testápoló és borotvahab?!

Az első slime recept fő hozzávalói a folyékony ragasztó, a borotvahab és a testápoló. Ezen kívül természetesen szükségünk lesz ételszínezékre, boraxra, opcionális díszítőelemként pedig használhatunk különböző csillámporokat, gyöngyöket, flittereket is. Az elkészítési mód roppant egyszerű. Perjési Laura youtube vloggernek is (akinek a videóit Plaura néven találjátok meg) tökéletesen sikerült a csinos műtakony rögtön első próbálkozásra is.

 

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

Csak semmi borax, csak semmi ragasztó

Egy igazi magyarországi celeb is beállt a slime készítők sorába, ő nem más, mint Erdélyi Mónika műsorvezető. Többféle slime receptet próbál ki videóiban kislányával, Mollikával. És mivel sokan keresték a népszerű slime ragasztómentes változatát, Mónika hozott is egyet. Ennek a változatnak a fő hozzávalói a mosószer, a lehúzható arcmaszk, víz és csillámpor. Elkészítése igencsak egyszerű, kisebb és nagyobb gyerekek számára is szórakoztató időtöltés lehet. A videó végén a kislánytól még menő nyálka-trükköket is tanulhatunk.

2 hozzávaló

Egy újabb ragasztó-mentes változat, melyhez összesen két, otthon is megtalálható hozzávalóra van szükségünk: mosogatószerre és folyékony szappanra. Az alapanyagok összekeverése után hagyjuk állni a nyálka-mixet 2 napig, és már nyomkodhatjuk is újdonsült játékszerünket.

 

A GYEREKEK ÉS A KÜTYÜK

30 másodperc

Ha igazán sietős, hogy kezünkben tarthassuk frissen készült nyálkánkat, használjuk ezt a mindössze 30 másodperces slime receptet. Hozzávalóit (folyékony ragasztó, légfrissítő spray, szódabikarbóna) csak elő kell kapni a fiókból, és elkészítési módja is különösen egyszerű. Még versenyezhetünk is, ki dönti meg otthon a slime készítés gyorsasági rekordját.


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk