Menü

Raklap bútorok gyorsan és könnyen

Egy trendhullám, amire érdemes felülni

Home » Szabadidő » DIY » Raklap bútorok gyorsan és könnyen - 08.2018

Az utóbbi években egyre népszerűbb DIY – vagyis ’Csináld magad’ – projektek 2018-ban virágkorukat élik. A trend megmutatta, hogy egy kis kreativitással és elszántsággal a divatos kiegészítőktől elkezdve a stílusos lakberendezési elemekig szinte mindent meg lehet csinálni saját kezűleg. A raklapból készült bútorok pedig egy különösen izgalmas vonulatát képviselik az új hullámnak: amellett, hogy pénztárca-kímélő, gyors és egyszerű is elkészíteni azokat.

Egy kis extra a konyhába: borosüveg és boros pohár tartó

Ezt az igazán ötletes bor-állomást egyáltalán nem nehéz összedobni, a végeredmény pedig csodálatosan praktikus eleme lesz a konyhának vagy az ebédlőnek. Amire szükségünk van hozzá: raklap, fűrész, szögek, fúró, ragasztó és csiszológép.

DIY TORNACIPŐK

A raklap lemosása után lefűrészeljük a lap kivágott részét is magába foglaló területet (kb. 40 cm magasság), vagy ha ilyen nincs, csak ki kell belőle húznunk 1-2 lécet. Ezután a kimaradt lécek közül egyet szögeljünk a tetejére, az alsó résekbe pedig mérjünk és vágjunk ki szintén a felesleges lécekből beletartozó darabokat, majd szögeljük oda. Ezután jön a pohártartó rész, amelyet két kisebb darab fa és egy hosszú léc alkot: ebbe olyan távolságonként fúrjunk lyukakat és vágjunk réseket, hogy poharaink kényelmesen elférjenek egymás mellett. Ragasztóval és szögekkel rögzítsük a bevagdosott lécet, majd egy utolsó csiszolás után már kész is vagyunk.

A bortartó dekorálására használhatunk festékeket, stencil mintákat, lakkot vagy lazúrt is, azonban ha a természetes és egyszerű stílus hívei vagyunk, csak fel kell akasztanunk a konyha falára.

Kanapé a nappaliba vagy heverő a kertbe

A döntés a miénk! Ezt a raklapokból készült elemet (is) nagyon egyszerű elkészíteni. Ráadásul pénztárcánkat is megkímélhetjük a több százezres kiadásoktól, mivel a raklapokat sokszor ingyenesen is be tudjuk szerezni akár egy kertészetben vagy esetleg a szomszédból.

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

Amire szükségünk lesz: 6 raklap, fúró, csavarok és csiszolópapír, csiszológép. De mielőtt elkezdenénk az építést, gondoljuk át, milyen párnákat vagy matracot tervezünk hozzá, milyen magasan szeretnénk ülni, és mennyire magasra akarjuk hagyni a háttámlát. Ennek megfelelően először csak egymás pakolva próbáljuk ki a méreteket és elrendezést, hogy tisztább képet kapjunk a végeredményről. A szélső, kilógó léceket és a háttámlát durva csiszolópapírral (vagy csiszológéppel) dolgozzuk meg, hogy később ne sértsék fel bőrünket, a párnákat vagy matracot. A deszkák összeillesztésénél fúrjunk lyukakat a csavaroknak, majd csavarjuk is be azokat. Figyeljünk rá, hogy elég hosszúak legyenek a rögzítő elemek, és mindkét érintkező lécet kellően stabilan fogják. Ha kedvünk tartja, utolsó lépésként le is festhetjük a bútort, vagy jöhetnek rá egyből a díszes párnák.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk