Menü

Ősziesített otthon 5 lépésben

Melegítsük fel életterünket

Home » Életmód » Otthon » Ősziesített otthon 5 lépésben - 09.2019

Ősszel, ahogy beköszöntenek a hideg reggelek és esték, a nyári lenge textíliák helyett már inkább vágyunk a meleget árasztó anyagokra, és az olyan barátságos, kuckó-hangulatot teremtő díszekre, mint a kis teamécsesek, fényfüzérek vagy a puha párnák. Íme pár ötlet otthonunk ősziesítésére.

1. Készítsünk díszeket az ősz terméseiből

Kezdjük az ősziesítést a bejárati ajtóval! Készítsünk ajtódíszt kis méretű koszorúalapból, amit az ősz terméseivel, levelekkel, bogyókkal, színes szalagokkal díszíthetünk. A nappaliba tegyünk egy hatalmas üvegtálat, és rendezzünk el benne szépen őszi terméseket – gesztenyét, tobozt, makkot és színes bogyókat.

PORTRÉK- EMBEREK MEGÖRÖKÍTÉSE A SAJÁT KÖRNYEZETÜKBEN

2. Készítsünk őszi virágkompozíciót

Ha vannak üvegvázáink, gyűjtsünk mindegyikbe őszi virágokat, például krizantémot, hortenziát vagy színes levelű bokor- vagy faágakat. Még szebbé tehetjük az összhatást, ha a faágakra fényfüzért tekerünk.

3. Díszítsünk gyertyákkal

A szép színes gyertyák, hangulatos teamécses-tartók meghitté teszik az otthonunkat. Minél többet helyezünk el belőlük, annál bámulatosabb lesz a látvány, amikor meggyújtjuk az összeset.

4. Varázsoljunk illattal

Mindenki számára mást jelent az ősz. Kinek a nedves föld, kinek a száraz avar illata idézi fel legjobban ennek az évszaknak a sajátságos hangulatát. Ha szeretnénk ezeket az illatokat az otthonunkba varázsolni, cseppentsünk a lakás több pontján elhelyezett párologtatókba őszt idéző illó- vagy aromaolajat.

5 FILLÉRES TAKARÍTÁSI TIPP A KONYHÁBA

5. Szerezzünk be új textíliákat!

A lakásunkat igazán otthonossá tehetjük pár új, az ősz színeiben pompázó, vastag pléddel, ágy- és párnahuzattal. A narancs, a terrakotta, a föld színei és a vastag, puha kelmék mind azt a hatást keltik, mintha a természet költözött volna be otthonunkba.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk