Menü

Nyerd meg a Kovászkaland című könyvet és vágj bele a saját kovászkalandodba!

Home » Szabadidő » Nyerd meg a Kovászkaland című könyvet és vágj bele a saját kovászkalandodba! - 06.2019

Etetni és szeretni kell, és figyelni rá. Nem, nem egy új házi állatot ajánlunk a figyelmedbe, hanem arra buzdítunk, hogy süss kovásszal! És hogy ez miért jó neked? Mert illatos, különleges ízvilágú cipókat, isteni sós és édes péksüteményeket készíthetsz otthon, ráadásul mindezt bolti élesztőmentesen, egészségesen. Ha meghoztuk a kedved, segítünk belevágni a saját kovászkalandodba!

Először is, a kovásszal való sütés addiktív. Emellett arra is számítanod kell, hogy hirtelen új barátaid, kovászhaverjaid lesznek, akikkel órákon át tudjátok tárgyalni a nemrég sütött kenyér állagát, víztartalmát, repedését. Repkedni fognak az olyan szavak, mint az autolízis, a fermentáció vagy a gluténháló – de nincs mitől félned, ha már a kovászolás alapjait is a legjobbaktól lesed el.

Házi pékség a semmiből?

Déri Szilvia, a Házisáfrány blog szerzője néhány hónapja még maga sem gondolta, hogy ilyen rövid idő alatt tökélyre fejleszti kovásztudását, pedig ez történt. Most pedig mindent, amit tud – az alapoktól a legkülönlegesebb vekni titkaiig – átad neked a nemrég megjelent Kovászkaland című könyvében. „Hosszú, izgalmas és kihívásokkal teli út előtt állsz. Sokat fogsz gyakorolni, és előfordulhat, hogy csalódni fogsz, de ez cseppet se vegye el a kedved. Számíts rá, hogy mint minden romantikus párkapcsolatnak, a kovászolásnak is lesznek a varázslatosan boldog pillanatok mellett buktatói is. De az a pillanat, amikor a kezedbe veszed az első igazán szép és finom, saját magad által készített kovászos kenyered, semmihez sem lesz fogható!” – ígéri Szilvi.

A fehér kenyértől a kuglófig

Akkor se ess kétségbe, ha most még a „mi is az a kovász?” kérdést sem tudod megválaszolni, a Kovászkaland ugyanis valóban az alapoktól kezdődik. Nemcsak megtudod a fenti kérdésre a választ, de megtanulsz kovászt készíteni és nevelni is, majd megismerheted a kovászos kenyér sütésének folyamatát. A Házisáfrány blog szerzője pedig végig fogja a kezed: megmutat minden szükséges eszközt és fontos lépést az előformázástól a kenyér bemetszéséig, kitérve a gyakori hibákra is. Ha megalapoztad a tudásod, nincs is más dolgod, mint hogy belevágj a kovászkalandba, hogy a saját kenyeredbe is belevághass! A szakácskönyv 30 jobbnál jobb recepttel ad erre lehetőséget. Kenyeret sütnél? Készíthetsz fehér kenyeret, teljes kiőrlésűt, rozs- vagy gluténmentes kenyeret, de akár tökmagos-sütőtökös vagy kecskesajtos veknikkel is elkápráztathatod a barátaidait. Ha sósra vágysz, süthetsz bagelt, sós perecet, kiflit vagy pitát, az édesszájúak pedig a briós, a gofri, a banánkenyér vagy a datolyás kuglóf között válogathatnak.

A kovászos sütés fél egészség

És hogy miért is érdemes nekifognod a kovászolásnak? A lakást belengő isteni illatok és az elismerő pillantások mellett jó, ha tudod, hogy kovásszal sütni nagyon egészséges, hiszen az így készült kenyér vagy péksütemény természetes összetevőkből, adalékanyagmentesen készül. Tehát… mire vársz még? Indítsd el a saját kovászkalandodat!

————————————————————————————————————————

Szeretnél egy példányt a Kovászkaland c. könyvből? 10 olvasónknak most meg van rá a lehetősége! Válaszolj helyesen az alábbi kérdésre:

 

Hány receptet tartalmaz Déri Szilvia Kovászkaland című könyve?

A helyes választ június 10-ig küldd a dm@marquardmedia.hu címre!

A JÁTÉK LEZÁRULT! 

A nyertesek:

Basa András
Petrik Réka
Egri Éva
Nagy Mónika
Füziné Kiss Beatrix
Magyar Viktória
Csépányi-Utasi Jenni
Salga Orsolya
Horváthné Hofstädter Vivien
Csönge Ottilia

A játékszabályzat itt található.

A JÁTÉK LEZÁRULT!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk