Menü

Nyáron születni

Igazán különleges

Home » Család » Nyáron születni - 06.2018

A nyári évszakra eső születésnapnak több fantasztikus előnye van. Az például nem rossz, hogy csizma és nagykabát helyett káprázatos nyári szettekben ünnepelhetünk a nagy napon. De azért akad egy-két hátulütője is annak, ha a nyár szülöttei vagyunk. Akárhogy is, a következő 6 dolgot nagy eséllyel tapasztalta az, aki a legmelegebb évszakban látta meg a (forró) napvilágot.

Senki sem tudott eljönni a bulira

Óvodától az általános iskola végéig bizony az sem számított, ha hónapokkal előbb hívtunk meg mindenkit, végül általában senki nem tudott eljönni a születésnapi zsúrra. Miután unalmassá vált a helyzet, vagy nagyon későn vagy extra korán kezdtünk ünnepelni, hogy ne egyedül kelljen.

KEZDŐDHET A BULI!

Nyaralás vagy szülinap?

A szülőkkel sokszor a nyaralás vagy a balatoni kiruccanás alatt ünnepeltünk, de azért nem volt ez olyan rossz. Bár annyi ajándékot nem kaptunk, mint mások a nagy családi összejöveteleken, legalább valami szuper helyen jött el a mi napunk, mikor még a napsütés is bennünket ünnepelt. Plusz az összes szülinapi fotónk valami menő szabadtéri helyszínen készülhetett el a legcsinibb nyári ruhákban és fürdőrucikban.

A legfiatalabb

Persze, hogy általában mi voltunk minden iskolai társaságban a legfiatalabbak. Az iskolakezdés rendszere miatt a nyári gyerkőcök nagy része az osztályában a fiatalabbak közé tartozik. Ma persze már nem zavar senkit, ha a gimnáziumból megmaradt haverok közül mi öregszünk a legkésőbb. De régen nem volt olyan jó móka, mikor mi lettünk legutoljára 18 évesek, ugye?

Mindig volt egy medence

Nyári gyerekként a születésnapunknak gyakran köze volt valamilyen medencés programhoz. Vagy éppen nyaralás alatt ünnepeltünk, vagy az volt a családi program, hogy leruccantunk a Velencei-tóhoz. Bár az iskolai előnyöket és figyelmet nem élvezhettük annyira, mint más évszakban született társaink, legalább beleugorhattunk valami igazán jóba. Arról nem is beszélve, hogy a meleg nyári esték is tartogattak mindig valamit.

HOGYAN SMINKELJÜNK NYÁRON?

Hatalmas partik

Ahogyan kisgyerekként megszenvedtük a nyári dátumot, főiskola, egyetem alatt legalább annyira élveztük is. Itt már teljesen mást jelentett a nyári szünet, mint az általános iskolában. Barátaink végre mind ráértek. Hiszen mi más lenne a legjobb alkalom egy hatalmas bulira, mint egy kellemes nyári este?

NYARALÁS A GYEREKKEL?

Különleges társunk: a fagyitorta

Nyáron születettként bizony mindig is nagy kedvencünk volt ez az isteni finomság. A félresikeredett szülinapi bulik miatti csalódottság közepette szüleinkre mindig számíthattunk, hogy a legfinomabb jéghideg süteménnyel lepnek meg minket a forróságban. És még ma is szívesen harapunk-nyalunk bele ebbe a finoman nosztalgikus édességbe.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk