Menü

6 indok, miért fontos utazni a gyerekekkel

Jó a gyereknek és jó a szülőnek is!

Home » Család » 6 indok, miért fontos utazni a gyerekekkel - 02.2018

Utazni jó dolog, hiszen minél többet látunk a világból, annál inkább kiszélesedik a látókörük, remek helyeket fedezhetünk fel és persze jól is szórakozhatunk közben. És mi van akkor, ha már gyerekeink is vannak? Nos, a gyerekekkel is érdemes útra kelni! Hogy miért? Az indokokat már soroljuk is.

AZ ELSŐ NYARALÁS A BABÁVAL

Családi emlékeket gyűjthetünk
A családdal együtt utazni egyet jelent azzal, hogy számtalan emléket gyűjthetünk. Akár egy új kultúrát ismerünk meg együtt, akár valami újat tanulunk, esetleg egy egzotikus ételt kóstolunk meg közösen, ezek mind-mind olyan emlékek maradnak, amelyek egész életünkben kedvesek lehetnek számunkra.

Megtanulunk lassítani
A hétköznapok másról sem szólnak csak a rohanásról. Ha egyedül vagy más felnőttek társaságában utazunk, akkor is sietősre vesszük a tempót, hogy minél több mindent megnézzünk és kipipáljunk. Ám ha gyerekekkel indulunk útnak, akkor megtanulunk lassítani, hiszen a kicsik rákényszerítenek minket: pelenkát kell cserélni, hosszabb az ebédszünet és mondjuk babakocsival se lehet túl gyorsan menni… Bosszankodás helyett aztán egy idő után elkezdjük élvezni ezt is.

STRESSZMENTES REPÜLŐÚT GYEREKEKKEL

A gyerekek tapasztalt utazóvá válhatnak
Ha a gyerekeket már kiskoruktól fogva hozzászoktatjuk az utazáshoz, akkor idősebb korukra magabiztos utazóvá válhatnak. Nemcsak azzal lesznek tisztában, hogy mi hogy megy egy utazás során, de az sem fog gondot jelenteni nekik, hogy feltalálják magukat távol az otthonuktól.

Új képességekre tehetnek szert a kicsik

Az utazás valójában remek iskola. Meg kell tanulni tájékozódni, kiismerni magunkat egy új kultúrában, pénznemeket átváltani stb. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekek rájönnek arra is, hogy vannak szituációk, amikor rugalmasnak kell lenni, illetve megtanulják tisztelni más népek szokásait is. Ezek mind olyan dolgok, amelyek akkor fognak igazi értékké válni, ha felnőnek.

NYARALÁS A GYEREKEKKEL? EZ AZ 5 DOLOG NE MARADJON OTTHON!

Nem a tárgyakat kell gyűjteni, hanem az élményeket
Ha elutazunk, nem vihetjük magunkkal az egész házat. Persze bepakoljuk a bőröndünkbe a legszükségesebb dolgokat, de a rengeteg játék, ruha és kütyü otthon marad. Akár kempingezni megyünk vidékre, akár a világ másik végére szól a repülőjegyünk, rájövünk (mi is és a gyerekek is), hogy ezek nélkül is remekül tudunk szórakozni. Utazni azért is jó, mert újra és újra ráébredünk: nem a tárgyakat kell gyűjteni, hanem az emlékeket és az élményeket.

Nem is olyan drága, mint hinnénk
Oké, oké, jó a gyerekkel utazni, de ki engedheti ezt meg magának – gondoljuk elsőre. Ám az igazság az, hogy nem sokkal kerül többe a gyerekekkel való utazás, mintha csak kettesben mennénk a párunkkal. Ugyanis a három év alatti gyerekek a legtöbb helyre ingyen bemehetnek, a nagyobbaknak pedig szinte mindenhol kedvezményt adnak. Továbbá az utazás nem feltétlenül jelent külföldi kiruccanást: már a szomszéd városban vagy megyében is találhatunk felfedezésre váró helyeket.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk