Menü

Mi mindenre jó az uborka?

14 szokatlan felhasználási mód

Home » Gasztro és Sport » Mi mindenre jó az uborka? - 09.2017

Az uborkasaláta kötelező eleme minden vasárnapi ebédnek, és persze azt is tudjuk, hogy elég két karika uborka a szemünkre, és tekintetünk 10 perc múlva üde, kipihent lesz. De mi mindenre jó még ez a zöldség?

A ráncok elleni harcban

Az uborka kiváló ránctalanító! Néhány szeletet tegyünk az arcunkra, és pihenjünk vele negyed órát. Növeli a bőr kollagéntermelését, ezáltal csökkenti a ráncokat és frissebbé varázsolja az arcbőrt.

Másnaposság ellen

Az uborkában rengeteg B-vitamin van. Ha lefekvés előtt megeszünk egy felet, akkor jó eséllyel megússzuk a másnapi fejfájást!

Napégésre

Nincs kéznél aloe vera? Nem probléma! Egy szelet uborkával gyengéden dörzsöljük át a napozástól megégett bőrfelületet. Azonnal érezni fogjuk hűsítő, nyugtató hatását.

A kártevők elleni védekezésben

Búcsút inthetünk a kerti kártevőknek, ha a kertünkben elhelyezünk pár fémedényt, amibe előzőleg 3-4 uborkaszeletet tettünk. Kéthetente tegyünk friss uborkát az edényekbe.

MI MINDENRE JÓ A KÓKUSZTEJ?

A rossz lehelet megszüntetésére

Tegyünk egy szelet uborkát a szájpadlásunkra, és tartsuk ott 30 másodpercig – ez megöli a szájban lévő baktériumokat.

Cipőtisztításra

Dörzsöljük át egy szelet uborkával a cipőnket, ha fényt szeretnénk adni neki. Az uborka ráadásul mérsékelten vízlepergetővé is teszi cipőnket.

A zsírkrétafoltok eltávolítására

Ha gyermekeink a papír helyett a falra készítettek műalkotást, akkor csak fogjunk egy hámozatlan uborkát, és egyszerűen csak a radírozzuk le azzal a zsírkrétát.

A székrekedés megszüntetésére

Az uborkamag vízhajtó hatásáról ismert. Ha tehát szorulásunk van, együnk meg egy egész uborkát.

Kígyóuborka áldásos hatásai

Párátlanításra

Dörzsöljük át egy darab uborkával a fürdőszobai tükröt, mielőtt lezuhanyoznánk. Így garantáltan tiszta marad és nem is fog bepárásodni.

A koleszterinszint csökkentésére

Fogyasszunk rendszeresen uborkát annak érdekében, hogy alacsonyan tarthassuk koleszterinszintünket.

A vérnyomás csökkentésére

Az uborka nemcsak a koleszterinszintünkre van jó hatással, hanem a vérnyomásunkra is. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetők a vérnyomásértékek.

9 INDOK, HOGY MIÉRT JÓ AZ ÉTCSOKOLÁDÉ

Energiaszintünk növelésére

Felejtsük el a kávét és az energiaitalokat, energiaszintünk növeléséhez fogyasszunk inkább uborkát! B-vitamin és szénhidráttartalmának köszönhetően hosszú időre lendületet ad, ráadásul sokkal egészségesebb, mint a kávé vagy az energiaitalok.

Pórustisztításra

Uborkával arcot is gőzölhetünk! Egy lábast töltsünk meg vízzel, dobáljunk bele uborkaszeleteket, és hevítsük forrásig. Vegyük le a tűzről, és hajoljunk a lábas fölé tiszta arccal. Tíz percig maradjunk így, hogy a gőz kitisztíthassa pórusainkat.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk