Active Beauty
Meleg saláta beluga lencsével

Szemezzünk az egészséges életmóddal

Meleg saláta beluga lencsével

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

  • 200 g dmBio fekete beluga lencse
  • 4 sárgarépa
  • 1 paprika
  • 2 ek. dmBio extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 200 ml dmBio kókusztej
  • kevés dmBio citromlé
  • Naturmind Himalaya kristálysó
  • friss leveles zöldség, tetszés szerint (rukkola, spenót stb.)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az átöblített lencsét főzzük puhára sós vízben.
  2. Hevítsük fel az olívaolajat egy ser­penyőben. Reszeljük le a sárgarépát, és pirítsuk meg benne. Vágjuk dara­bokra a paprikát, adjuk hozzá, és azt is pirítsuk meg. Aprítsuk fel a fokhagy­mát, reszeljük le a gyömbért, és eze­ket is adjuk a zöldségekhez.
  3. Öntsük fel a kókusztejjel, és keverjük hozzá a főtt lencsét is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Tegyük két tányérba a leveles zöld­ségeket, kanalazzuk rájuk a meleg salátát, és ízesítsük citromlével.

TONHALSTEAK ZÖLDSÉGEKKEL