Active Beauty
Tonhalsteak zöldségekkel

Férfiak igényeire szabva

Tonhalsteak zöldségekkel

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

A tonhalsteakekhez:

  • 4 tonhalsteak
  • 1 tk. kukoricaliszt
  • 40 ml hideg víz
  • 3 ek. dmBio fehér szezámmag
  • 3 ek. sötét szezámmag

A zöldséghez:

  • 200 g szójacsíra
  • 2 pak choi
  • 1 sárgarépa
  • 1 ek. mogyoróolaj
  • 1 fokhagyma
  • 1 tk. dmBio nádcukor
  • 4 ek. szójaszósz

A wasabihabhoz:

  • 1⁄2 csésze habtejszín
  • 1 tk. wasabipaszta
  • 1 lime

A díszítéshez:

  • 4 ág petrezselyem vagy koriander
  • 2 ek. dmBio aszalt gojibogyó
  • 2 ek. dmBio kesudió
    (esetleg mandula vagy tökmag)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A fagyasztott tonhalsteakeket olvasszuk ki egy éjszaka alatt a hűtőszekrényben.
  2. Itassuk szárazra a halszeleteket, és vágjuk félbe őket. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra, és melegítsünk fel benne 4 tányért.
  3. Keverjük össze a kukoricakeményítőt egy tálkában némi hideg vízzel. Ezt követően mártsunk négy tonhaldarabot a keményítős vízbe úgy, hogy az a filéket mindenhol bevonja. Forgassuk meg a filéket a szezámmagokban, és nyomkodjuk le őket, hogy a magok mindenhol rájuk tapadjanak. Tegyük félre őket.
  4. Vágjuk fel nyolc részre a pak choiokat, a sárgarépát pedig szeljük csíkokra. Tegyük ezeket a szójacsírával együtt egy nagy serpenyőbe, és pirítsuk meg a mogyoróolaj felén. Pároljuk fedő alatt 4 percig a zöldségeket. Ezt követően vegyük le a fedőt, és csavarjuk fel alatta a lángot, hogy a zöldség színt kapjon. Vágjuk apróra a fokhagymát. A cukorral és a szójaszósszal együtt adjuk ezt is a piruló zöldségekhez. Pirítsuk át magas lángon, majd pedig tartsuk melegen a tűzhely mellett.
  5. A habhoz öntsük a tejszínt egy tálba, adjuk hozzá a wasabipasztát, és öntsünk hozzá némi lime-levet. Majd turmixoljuk össze.
  6. Egy második serpenyőben süssük meg pár perc alatt a panírozott, valamint a natúr tonhalsteakek mindkét oldalát a maradék mogyoróolajon, majd vegyük ki a serpenyőből, és vágjuk félbe. A zöldséget halmozzuk az előmelegített tányérokra tett panírozott és natúr tonhalszeletekre. Kínáljuk hozzá a wasabihabot, és dekoráljuk a fűszernövényekkel és a gojibogyókkal, majd pedig azonnal tálaljuk.

TAVASZI LEVES