Menü

Lovagolja meg a hullámokat

Egy hajszál sem marad egyenes

Home » Szépség » Frizura » Lovagolja meg a hullámokat - 11.2018

Tipikus hozzáállás: mindig arra fáj a fogunk, amink épp nincs. Melyik egyenes hajú nő ne álmodozott volna még pajkos göndör frizuráról? Szerencsére léteznek olyan technikák, melyekkel elkészíthetjük magunknak az áhított oroszlánsörényt.

Göndör loknik

A legszebb csigás loknik egy hajgöndörítő vas vagy szivacsos hajcsavarók segítségével készülnek. A szépséges sörényre úgy is szert tehetünk, ha hajunkat még nedvesen befonjuk, például egy francia copfba. Hagyjuk éjszaka megszáradni, és másnap reggel már nem is lesz egyéb tennivalónk, mint hogy a keletkezett loknikat egy stylingtermékkel tökéletesre fixáljuk.

 

Hullámok

Az úgynevezett beach-waves-ek nem csiga alakban csavarodnak, csak könnyedén hullámoznak a hajban. Ezeket egy hajvasaló, illetve hajgöndörítő vas, vagy pedig a jó öreg hajcsavarók segítségével tudjuk elkészíteni. Ha nagy csavarókat használunk, pompás hullámokra tehetünk szert.

Mielőtt azonban becsavarnánk, befonnánk vagy besütnénk a hajunkat, mindenképp megfelelően elő kell készíteni azt. Ez már a mosásnál is elkezdődhet, mégpedig azzal, hogy speciálisan göndör hajra kifejlesztett sampont választunk, ami által könnyebben kezelhetővé válik a hajunk. Vékony szálú haj esetén javasolt hajrögzítő hab használata, mely általában a hővédelemről is gondoskodik.

Ha elkészültek a loknik, jöhetnek az utolsó simítások. Hajszerkezetünktől és az elkészült frizurától függően válasszunk finish terméket. Ha egy kis volumennövelésre van szükség, akkor segítségünkre lesz egy jó hajlakk, a sprőd hajszálak végére pedig kerülhet egy kevés töredezés elleni ápolótermék, akár egy kis hajolaj.

 

Hajformázás hő nélkül

Göndör frizura

Ha apró csigás loknikra vágyunk, válasszuk tincsekre a nedves hajat, és csavarjuk fel szivacsos hajcsavaróval. Ezt követően hagyjuk megszáradni. A vidám fürtök akkor lesznek a legszebbek, ha a szivacsokat éjszakára is bent hagyjuk, és csak reggel vesszük ki a hajunkból.

Hullámok

A nagy, látványos hullámok hajcsavarók segítségével készülnek. A törülközőszáraz hajat – a szivacsos csavarók használatánál leírt módon – feltekerjük a csavarókra, és hagyjuk a levegőn megszáradni. Ezt is hagyhatjuk egész éjszakára, ha nem zavarnak minket a pihenésben.

Hő segítségével

Göndör fürtök & csigaloknik

A leggyorsabb lehetőséget a hajsütő vas kínálja. Minél vastagabb, annál nagyobb loknikat készíthetünk vele. Ha tehát kicsi csigaloknikra vágyunk, akkor egy vékony vasra lesz szükségünk. Erre csavarjuk fel a hajunkat, alulról felfelé, tincsről tincsre haladva. Végezetül fixáljuk némi hajlakkal.

Hullámok

Bármennyire ellentmondásosnak tűnik, mégis így van: hullámokat a legegyszerűbben a hajvasalóval varázsolhatunk a hajunkra. Először készítsünk pár kicsi fonatot, majd húzzuk át rajtuk a hajvasalót. Bontsuk ki a fonatokat, és kész!

A természetes hullámok formázása

Ha hullámos a hajunk, az távolról se jelenti azt, hogy minden nap tökéletesen áll anélkül, hogy nekünk bármi dolgunk lenne vele. A természetes hullámok formázása sokszor több munkát igényel, mint az egyenes haj hullámosítása. Ugyanis a hullámos haj általában szárazabb, mint az egyenes. A hajmosás után felvitt balzsam többnyire már jó alapot ad, fényessé teszi a hajat, és megzabolázza a szálló hajszálakat. A formázáshoz használhatunk hajvajat vagy göndör hajra kifejlesztett hajformázó krémet, melyek a loknikat rendezettebbé teszik, ápolják azokat és megvédik a hajvégeket a töredezéstől. Ha meg szeretnénk szárítani a hajunkat, semmiképp se javasolt túl forró levegővel tenni ezt, mert attól csak még jobban kiszárad.

A tartós hullám formázása

Hosszan tartó loknikat kizárólag a kémiai dauer eljárással kaphatunk. (Jóllehet – a festéshez és a szőkítéshez hasonlóan – a dauerolás se a legkíméletesebb metódusok közé tartozik.) Mindenesetre a fodrászok által használt termékek sokat változtak az utóbbi időben. A modern dauer nem veszi már olyan mértékben igénybe a hajat, mint ahogy azt korábban tette. Viszont semmi esetre se szabad vele otthon kísérletezni, hanem mindenképpen tanácsos kikérni egy szakértő tanácsát.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk