Menü

Loknik hajvasalóval

Szabályok 3 lépésben

Home » Szépség » Frizura » Loknik hajvasalóval - 10.2020

Loknik hajvasalóval. A most következő háromlépcsős szabály mindig működik. Csinos fürtöket varázsolni hajvasalóval nem varázslat, hanem helyes gyakorlat kérdése. A különböző stílusok minden hajhossznál gyerekjáték lehet a következő három lépés betartásával.

A gyönyörű hullámok “gyártását” egyik napról a másikra nagyon könnyen meg lehet tanulni. De, ha gyorsabban akarod, erre a három lépésből álló utasításra van szükséged a hajvasalóval történő göndörítéséhez. Nem számít, hogy ritkább vagy dúsabb hajad van, közepes vagy nagyon hosszú, kezdő vagy, vagy profi. Ez mindig működik.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

GÖNDÖRÍTÉS A HAJVASALÓVAL – 3 LÉPÉSBEN

A haj előkészítése

A modern hajvasalók speciális (többnyire kerámia) bevonattal rendelkeznek, amely nem roncsolja feleslegesen a hajat. Ennek ellenére a hő megterhelő lehet a haj számára, ezért minden alkalmazás előtt kiváló minőségű hővédő készítményeket kell használni. Ráadásul nagyon fontos, hogy a hajnak teljesen száraznak kell lennie, különben a fürtök nem fognak jól kinézni. Egyébként nem szükséges előzetesen hajat mosni, gyakran a mosás utáni napon kezelhető legjobban a hajunk.

Göndörítés a hajvasalóval

A második lépésben válasszuk el hajunkat, majd tincsenként haladjunk. Fontos, hogy a tincsek két-három ujjnyi szélesek legyenek, nem kevesebb, és nem több. Ezenkívül a hajat alaposan át kell fésülni, ellenkező esetben a hő a csomókon keresztül szálakat törhet meg.

A göndörítés folyamata: Tartsd függőlegesen a hajvasalót, fogj meg vele egy tincset a tövénél, majd forgasd a hajvasalót 360 fokkal a saját tengelye körül, végül húzd a hajvégek felé. Ez a titok! Tartsd a hajvasalót teljesen függőlegesen, és húzd vízszintesen egyenesen oldalra, amíg el nem éred a haj végét. Minél lassabban húzod, annál kisebbek lesznek a fürtök.

Egy kis tipp: Hosszú haj esetén nem lehet a hajvasalót vízszintesen hátrafelé húzni a fej hátsó részén, hiszen karjaink túl rövidek ahhoz. De ez nem probléma, a válladdal párhuzamosan hajtsd végre a húzási folyamatot. Könnyebb, és ugyanolyan hatékony.

MIT EGYÜNK, HOGY DÚSABB LEGYEN A HAJUNK?

Fixáld a fürtöket

Annak érdekében, hogy a fürtök hosszú ideig tartsanak, fixálni őket. Ehhez csavard be a kész loknikat spirálba, miközben még melegek, és hullámcsattal rögzítsd a fejedhez. A hullámcsatok kivétele előtt mindenképp várd meg, amíg a haj teljesen kihűl. Ezután a fürtöket az ujjaink segítségével formázhatjuk, és hajlakkkal rögzíthetjük. Kész is!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk