Menü

Így öltözzünk, ha körte alkatunk van

Íme, az 5 aranyszabály

Home » Szépség » Divat » Így öltözzünk, ha körte alkatunk van - 10.2019

Jó észben tartani, hogy olyan bombázók is körte alkatúak, mint Jennifer Lopez, Shakira és Christina Aguilera. Ez az egyik legnőiesebb alkat, ennek ellenére sokan nincsenek megelégedve magukkal, hiszen az erre az alakra jellemző széles csípő és vastagabb combok miatt nehezebb megfelelő ruhát találniuk. Lássuk, hogy pontosan mire kell figyelnünk, ha legközelebb shoppingolni indulunk.

  1. szabály

Mint ahogy már fentebb is említettük, a körte alkat az egyik legnőiesebb, így olyan ruhákat viseljünk, melyek ezt kiemelik. Ez azt jelenti, hogy ruhatárunk legnagyobb részben szoknyákat – például ceruzaszoknyákat  – és derékban szűkített ruhákat tartalmazzon.

  1. szabály

A felsőrészeknél lehetőleg mintás vagy színes darabokat viseljünk, míg alul a sötétebb színeket részesítsük előnyben. A világos, színes vagy csillogó anyagok nagyon hangsúlyosak, így optikailag erősítenek. Mivel utóbbira semmi szükségünk például a csípőnk tájékán, így ezeket ajánlott mellőznünk. A sötét és matt anyagok pedig épp ellenkezőleg hatnak, tehát vékonyítanak.

 

AKI MER, AZ SZÍNES SMINKET VISEL

  1. szabály

A csípőtájékon kerüljük a rétegezést. Mivel a csípőnk alapból széles, nem szükséges még pluszban ráerősítenünk. Ha például pont ott ér véget két egymás felett hordott póló, akkor nem csupán odavonzzuk a tekinteteket, de a keresztben elhaladó vonalak miat, még tovább szélesítjük a csípőnket. Mindig úgy válasszunk felsőrészt, hogy az a derekunkig, illetve a felsőtestünk vékonyabb részéig érjen, de hordhatunk akár aszimmetrikus topokat is.

A körte alkatú nőknek érdemes kerülni a csípőtájékon rétegzett ruhadarabokat.

 

  1. szabály

Tilos csípőnadrágot viselnünk. Sose feledkezzünk meg arról, hogy minél alacsonyabban van a csípővonal, annál nagyobbnak fog tűnni a fenekünk. Az utóbbi években szerencsére a magas derekú nadrágok jöttek újra divatba, így a tökéletes darab megtalálása most nem jelent problémát.

6 ELŐNYÖS DIVATTIPP ALACSONY HÖLGYEKNEK

  1. szabály

Hangsúlyozzuk ki a vállainkat, hiszen minél szélesebbnek tűnnek, annál vékonyabbnak fog látszani a csípőnk. Természetesen nem kell rögtön minden felsőnkbe válltömést tennünk, de azért a jól definiált, enyhén kihangsúlyozott vállak sokat tehetnek az összképért.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk