Menü

Kompromisszumok, melyeket nem szabad megkötnünk

Tudnunk kell nemet mondani

Home » Életmód » Párkapcsolat » Kompromisszumok, melyeket nem szabad megkötnünk - 11.2019

Noha egy párkapcsolatban rengeteg olyan kompromisszum van, amit ajánlott megkötnünk, vannak olyan dolgok, amiben nem engedhetünk, mert azzal több rosszat teszünk, mint jót. Természetesen minden szerelem más, így mindenkinek magának kell megszabnia, hogy miben enged és miben nem, de azért vannak kőbe vésett határok.

  1. Függetlenség

Nagyon fontos, hogy egy párkapcsolatban se adjuk fel önmagunkat és függetlenségünket, hiszen attól még, hogy szeretjük a párunkat és imádunk vele lenni, nem kell lemondanunk például a hobbijainkról, vagy azokról a barátainkról, akik nem közösek. Ne adjuk fel önmagunkat, már csak azért sem, mert a másik fél abba szeretett bele. Olyan banális dolgokról sem szabad lemondanunk, mint például a nadrág viselése, csak azért, mert kedvesünk jobban szereti rajtunk a szoknyát. Sose feledkezzünk meg arról, hogy különlegesek vagyunk, legyünk megelégedve magunkkal, és ne hagyjuk, hogy bárki átformáljon.

  1. Család és barátok

Tény, hogy sok minden megváltozik, amint párkapcsolatban élünk. Kevesebb idő jut például a barátokra és a családra, hiszen minden percünket a párunkkal szeretnénk tölteni. Egy kapcsolat elején még a legtöbb barát megértő, azonban ha túl sokáig mellőzzük őket, akkor lehet, hogy megunják, és már nem is fognak minket keresni. Ne feledkezzünk meg se a rokonainkról, se a barátainkról, hiszen mindegyikük fontos részei az életünknek, akikre mindig számíthatunk.

LEGYEN BÉKÉS A PIHENÉS

  1. Hobbik

Rettentő fontos, hogy megtartsuk a hobbijainkat, teljesen mindegy, hogy azok megegyeznek-e a párunkéval vagy sem. Attól, hogy ő nem szeret futni, nekünk nem kell lemondanunk erről a foglalatosságról, és igaz ez fordítva is. Nagyon jó, ha a szabadidőnkben is ugyanazt szeretjük csinálni, de ennek az ellentétével sincs semmi gond, hiszen így legalább ki tudjuk szellőztetni a fejünket, új élményeket szerezhetünk, melyeket később meg tudunk osztani a szerelmünkkel.

BABYMOON

  1. Tiszteljük a partnerünket

Egy kapcsolat alapja a bizalom és a másik fél tisztelete. Ha ez nincs meg – és például párunk kifiguráz minket a barátai előtt vagy becsmérlően beszél a kinézetünkről –, akkor sajnos jobban tesszük, ha búcsút intünk neki, ugyanis egy kapcsolatnak épp az ellenkezőjéről kellene szólnia: a másik fél biztatásáról és támogatásáról

  1. Álmok és vágyak

Mindenkinek megvannak a maga álmai és vágyai – például egy saját cég alapítása vagy egy világkörüli utazás. Nincs abban semmi rossz, ha a partnerünk nem ugyanezekről álmodozik, azonban nagyon lényeges, hogy ne nézzen le minket a vágyaink kapcsán, és ne nevessen ki minket. Higgyen bennünk, támogassunk minket, ha pedig véletlenül nem úgy alakulnának a dolgaink, ahogy szerettük volna, akkor legyen ott mellettünk, és nyújtson támaszt.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk