Menü

Legyen békés a pihenés!

Tanácsok a vitamentes nyaraláshoz

Home » Életmód » Párkapcsolat » Legyen békés a pihenés! - 07.2018

Egy nyaralás igencsak drága mulatság, de az egész évi kemény munka után minden pénzt megér a gondtalan pihenés. Persze csak ha valóban gondtalan. Sokaknál azonban a közös nyaralás élménye együtt jár feszültséggel és vitatkozással. De ha ennyi pénzt kifizettünk néhány stresszmentes napért, miért tesszük mégis stresszessé? Nézzük, mit tehetünk a felhőtlenül együtt töltött napokért!

Készüljünk a stresszre!

A stressz csökkentésének egyik módja magának a stressznek az elfogadása. Ha előre felkészülünk rá, hogy lesznek gondterhelt momentumok az utazás alatt, akkor elérkezésük pillanatában már kevésbé fogják befolyásolni hangulatunkat. A csomagolás, a repülőtéri csekkolás, foglalások vagy a csomagok elkeveredése mind-mind ilyen, és míg a legtöbbhöz semmi köze sincs párunknak, ha megtörténnek, agressziónkat mégis rajta töltjük ki. Tudatosan készüljünk fel, hogy bármikor történhet valami, ami kényelmetlenséget okoz. És tartsuk észben azt is, hogy a másik ebben nem hibás, így nem is érdemli meg, hogy rá legyünk dühösek.

8 APRÓSÁG A BOLDOGABB HÁZASSÁGÉRT

Kerüljük a ’nagy beszélgetést’!

Ha azt tervezzük, hogy a nyaralás alatt igazán kipihenjük magunk, feltöltődünk és jól szórakozunk, akkor ne a pihenésre szánt napok alatt próbáljuk előhozni az olyan komoly, kettőnket érintő témákat, amelyek több órás megbeszélést és vitatkozást igényelnek. Bár valóban vonzó lehet a helyzet, hogy párunk most nem tud elmenekülni sehova a válaszadás elől, mégsem ezért indultunk nyaralni. Ha egy ilyen beszélgetésnek negatív kimenetele lesz, az az egész utazásra rányomja a bélyegét. Koncentráljunk inkább a tényleges célra: szórakozzunk, érezzük jól magunkat és relaxáljunk. Ha pedig örömteli emlékekkel térünk vissza egy jól eltöltött, élménygazdag nyaralásról, máris megalapozzuk párunk pozitívabb hozzáállását a probléma jövőbeli megoldására.

Tippek, hogy a közös nyaralás igazán pihentető legyen

Egy kis ’me-time’

Nem számít, mennyire szeretjük párunkat, ’nulla-huszonnégyben’ együtt lenni egy másik emberrel bizony nem egyszerű. Nyaralás alatt is figyeljünk oda, hogy hagyjunk magunknak és kedvesünknek is egy kis privát időt. Ez persze nem azt jelenti, hogy menjünk külön kirándulásokra, vagy egy teljes napot töltsünk el egymás nélkül, de pár óra egyedül olvasás a parton, egy masszázs a wellness részlegen, vagy a reggeli kávénk magányos elfogyasztása jót tesz néha a lelkünknek.

A LEGJOBB HÁZASSÁGI TANÁCSOK

Fogadjuk el, hogy ő így szeret utazni

Már a tizenkettedik listánkat írjuk a nyaraláshoz szükséges dolgokról, ő pedig még a bőröndjét sem kereste meg? Vagy ő már izgatott a harmadik napon tervezett városnéző túra miatt, mi pedig már csak egy nyugágyra és egy regényre vágyunk? Különbségek mindig vannak, és ha csak valamelyikünk nem változtatja meg teljes mértékben személyiségét, akkor lesznek is. Törekedjünk rá, hogy elfogadjuk a másikat, és ha már az utazás előtt problémákat okozna a helyzet, világosan beszéljünk vele erről. Ha mindkettőnk enged egy kicsit, esetleg ő kipipál 3 dolgot a listánkon, mi pedig keresünk egy számunkra is érdekes helyi látványosságot, amit együtt megnézhetünk, máris közelebb érezzük magunkat a másikhoz.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk