Menü

Jó, ha kicsi a korkülönbség a gyerekeknél?

Öt előnye biztosan van

Home » Család » Jó, ha kicsi a korkülönbség a gyerekeknél? - 08.2017

Persze nem lehet egyértelmű igennel vagy nemmel felelni erre a kérdésre, azonban itt van néhány indok, amely azt bizonyítja, hogy a kicsi korkülönbség nagyon jó tud lenni!

Erős testvéri kötődés
Akár fiútestvérekről, akár lánytestvérekről van szó, azok a gyerekek, akik között csak 2-3 év korkülönbség van, mindent együtt csinálnak. A kicsi megpróbálja utánozni a nagyot, a nagy pedig igyekszik irányítgatni és terelgetni a kicsit – azaz lényegében egymás legjobb barátjaivá válnak. Persze benne van a pakliban, hogy ahogy nőnek, eltávolodnak egymástól, és hogy kamaszkorban rengeteg lesz a civakodás, de a legfontosabb: az a kötelék, amely kiskorukban létrejött, egy egész életre szól.

Anyai teendők
Az első gyermekkel minden új: próbáljuk megtanulni, mit hogyan kell csinálni, mi a helyes, mi a rossz… Ha pedig nem sokkal az első baba után érkezik a második, akkor sokkal gyakorlottabban tudunk helyt állni. Na nem mintha egy anya el tudná felejteni, mit jelentett egy kisbaba gondozása, mégis sokkal gördülékenyebben tudnak menni a dolgok, hiszen nem térünk vissza a megszokott életünkben, nem kell semmit újratanulni…

A GYEREKEK ÉS A KÜTYÜK

Kettő az egyben
A testvérek, akik között kicsi a korkülönbség, egy időben fürdethetők, egyszerre esznek és ugyanazok a játékok szórakoztatják őket – mindez pedig nemcsak idő-, de pénztakarékos is! Persze más méretű ruhát hordanak és nem azonos teljesen az érdeklődési körük, de sok mindenben egyeznek, ez pedig jelentősen megkönnyíti egy anya helyzetét akárcsak logisztikai szempontból is.

Nem téma a fogyókúra
Ha tudatosan készülünk arra, hogy első gyermekünk születése után világra hozzuk a másodikat is, akkor felesleges azon idegeskednünk, hogy le tudjuk-e adni a terhesség alatt felszedett kilókat. Ki akarná fogyókúrával sanyargatni magát, ha tudja, hogy hamarosan ismét nagy pocakja lesz? Ráérünk ezen stresszelni a második baba születése után! Két pici gyerek mellett pedig a kilókat ledobni is sokkal könnyebb, hiszen garantáltan lesz majd olyan érzésünk, hogy a két tesó száz felé rohan!

5 NYOMÓS ÉRV A MESEOLVASÁS MELLETT

Nem kell az elejéről kezdeni mindent
Ha sokat várunk a második babával, az olyan, mintha mindent elölről kellene kezdenünk. Vagyis újra hozzá kell szoknunk az átvirrasztott éjszakákhoz, újra meg kell oldanunk, hogy a munkában való helyettesítésünk zökkenőmentes legyen, újra kell tervezünk a pénzügyeinket… és a többi! Ám ha kicsi a korkülönbség a két gyerek között, akkor mindettől megkíméljük magunkat. Nem kell újrakezdenünk semmit, csak folytatni azt, amit eddig is tettünk – nagy örömmel!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk