Active Beauty
Kekszsütés gyerekekkel
Lesedauer: min
Íme, 3 kreatív recept

Kekszsütés gyerekekkel

Mint minden évben, idén is nagyon várjuk a karácsonyi sütiket! Valami újat keresel? Akkor próbáld ki ezt a három receptet, lehetőleg gyermekeiddel együtt.

Milyen lenne a karácsony házi sütik nélkül? Már az elkészítése is egy élvezetes folyamat, amely lehetővé teszi az egész család számára, hogy ráhangolódjon az ünnepi várakozásra. A gyerekek lelkesen keverik lisztet és az egyéb összetevőket a keverőtálban, a konyhában olyan karácsonyi illatok vannak, mint a fahéj, később pedig a friss vanília félholdak és mézeskalácsok csábító illata árad felénk a sütőből. A háttérben különleges karácsonyi zene szól, és a sütőből kivett karácsonyi sütik egy részét gyorsan el is fogyasztjuk egy csésze meleg teával. Hmm, jöhet a karácsony!

Annak érdekében, hogy ne ugyanazt készítsük el minden évben, idén három, kissé eltérő süti receptet választottunk. A gyerekekkel kekszet sütni mindig szórakoztató!

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS A GYEREKEKKEL

SÜTÉS GYEREKEKKEL – EZEK A KEKSZEK BIZTOSAN ELKÉSZÜLNEK

Fahéjas csillagok

Hozzávalók kb. 50 darabra:

  • 290 g mogyoró
  • 90 g kókuszvirág cukor
  • 3 evőkanál őrölt útifű maghéj
  • 2 teáskanál Ceylon fahéj
  • 1/2 teáskanál dmBio sütőpor
  • 1-2 csipet só
  • 1/4 csésze víz
  • A mázhoz:
  • 60 g kókuszvaj
  • 15 g kakaóvaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó/felső sütés), és a tepsit sütőpapírral béleljük ki.
  2. Őröljük meg a mogyorót, és helyezd egy közepes méretű tálba.
  3. Keverjük össze a maradék száraz hozzávalókkal.
  4. Vizet adunk hozzá, és mindent jól összekeverünk.
  5. Helyezzük a tésztát egy nagy darab sütőpapírra, tegyünk a tészta tetejére még egy darab sütőpapírt, és fél centiméter vastagra nyújtsuk ki.
  6. Szaggassuk ki egy csillag alakú formával, és terítsük a tepsibe. Formáljuk a maradékot golyóvá, nyújtsuk ki újra, és ismételjük meg a folyamatot, amíg a tészta el nem fogy.
  7. Süssük a csillagokat a sütőben 8-10 percig, majd hagyjuk őket jól kihűlni.
  8. A máz összetevőit egy kis edényben, meleg vízgőz felett megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni, amíg a keverék ismét kissé sűrűbbé nem válik.
  9. Egy teáskanál segítségével kenjük rá a csillagokra.
  10. Hagyjuk újra kihűlni, amíg a máz meg nem szilárdul, és egy légmentesen lezárt edényben, hűvös, száraz helyen tároljuk.

KARÁCSONYI KACSA

Habcsók karácsonyfák

Ezek a karácsonyfák nem hullajtják a tűlevelüket. Ez a vegán édesség pillanatok alatt karácsonyi hangulatot teremt.

Hozzávalók:

  • 100 ml konzerv csicseriborsó leve, vagy csicseriborsó főzővize
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 1 csomag dmBio Bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál dmBio sütőpor
  • néhány csepp zöld ételfesték (E 140, 141 vagy 142)

Elkészítés:

  1. Verd fel a csicseriborsó levét kézi habverővel a legmagasabb fokozaton, add hozzá az ételfestéket.
  2. 2 perc múlva csepegtessük bele a cukrot, adjuk hozzá a citromlevet és a sütőport. Folytassuk a keverést, amíg elég szilárd lesz ahhoz, hogy csúcsokat képezzünk.
  3. Öntsük egy nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk fa alakzatokat. Ezután előmelegített sütőben 110 fokon süssük a mérettől függően 60–90 percig.

Ropogós fűszerkeksz

A nassolás egészséges is lehet. Ki mondja, hogy a karácsonyi sütiknek csak édes íze lehet? Ezek a ropogós fűszerkekszek szintén csodálatos adventi légkört teremtenek.

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 150 g finomra reszelt mandula
  • 125 g vaj
  • 80 g dmBio nyers nádcukor
  • 2 evőkanál dmBio virágméz
  • 1 bio tojás
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál Ceylon fahéj
  • 1/4 teáskanál szegfűszegpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál dmBio sütőpor
  • 1 db citrom héja

Elkészítés:

  1. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, valamint összekeverjük a lisztet és az összes száraz hozzávalót egy keverőtálban.
  2. Ezután az egészet olvasztott vajjal, a mézzel és a tojással homogén tésztává gyúrjuk.
  3. Hűtjük egy fél órát.
  4. A tésztát félbevágva, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra.
  5. Szaggassuk ki a kekszet, és adjunk nekik karácsonyi mintákat kekszbélyeggel (pl. A Profissimo-tól).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben alsó/felső sütéssel 170 fokon 15-18 percig sütjük, amíg a széle el nem kezd barnulni.
  7. Felszolgálhatjuk kis falatként az étkezések között vagy teakekszként is.
Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.