Menü

Csodás frizuraötletek karácsonyra

Egyszerű, de látványos fonatok

Home » Szépség » Csodás frizuraötletek karácsonyra - 12.2016

A fonott hajak az utóbbi szezonokban főszereplővé váltak a frizuratrendekben, ami nem is csoda: a variációk száma végtelen, s technikától függően bájos, elegáns vagy akár extravagáns hatást is elérhetünk velük. Jöjjön hát négy ünnepi stílus, amely garantáltan teljessé teheti megjelenésünket.

Aszimmetrikus fonat

A féloldalas frizura már önmagában figyelemfelkeltő, francia fonással kombinálva pedig kifejezetten tökéletes lehet karácsonyi alkalmakra. Elkészítéséhez válasszuk el egyik oldalon a hajunkat, s kezdjük el a francia fonást három tinccsel úgy, hogy a vállunknál előre tudjuk hozni az egész copfot. Rögzítsük a fonást hajszínünkkel megegyező vagy átlátszó hajgumival, és a természetesebb hatás kedvéért lazítsuk meg az arcunk körüli tincseket az ujjainkkal.

Aszimetrikus hajfonatot viselő nő

 

Fonott copf

Szemből szimpla fonat, hátulról azonban egyedi hajköltemény. Elkészítéséhez a fejtetőtől indulva válasszunk le egy kb. 5-8 cm széles tincset, hajunk többi részét pedig tűzzük el, hogy ne legyen útban. A kiválasztott tincset fonjuk be francia fonással, a nyakszirtnél pedig tekerjük körbe hajgumival. Az eltűzött részeket engedjük ki, és készítsünk alacsony copfot, végül pedig egy vékony tinccsel tekerjük körbe azt, és hullámcsattal rögzítsük. Az elegánsabb hatás érdekében a copfba tegyünk egy-két hullámot hajsütővassal.

Fonott hajpánt

Ha nem szeretnénk fonással elrejteni egészségtől ragyogó tincseinkkel, csak vigyünk egy rafinált részletet frizuránkba. A fonott hajpánthoz mindkét fülünk felett válasszunk le egy-egy tincset, egyszerűen fonjuk be mindkettőt, gumizzuk be végüket, majd vezessük át őket egyik oldalról a másikra. A hajvégeket hullámcsatokkal rögzítsük, majd igazítsul el rajtuk tincseinket úgy, hogy ne látszódjanak ki.

Masnit rá!

Teremtsünk tökéletes összhangot karácsonyi szettünk és frizuránk között úgy, hogy a ruhánk színével megegyező masnival dobjunk fel a hajunkat. Készítsünk középválasztékot, és hajsütővassal tegyünk a haunkba kisebb nagyobb hullámokat. Közvetlenül a homlokunk mellett válasszunk le két-két tincset, és mind a négyet fonjuk be lazán kb. a tincsek háromnegyedéig, majd vigyük őket hátra, és kössük őket össze egy átlátszó hajgumival. Végül pedig jöhet a színes kis masni is!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk